Selasa, Februari 24, 2009

SIAPA YANG PUNYA REPUTASI YANG BAIK?

Sejak rencana Haji Dol kuasai UMNO Kemaman tersiar dalam akhbar WATAN minggu ini, ramai yang menghantar sms kepada saya. Ada yang menyokong saya dan ada juga yang mengutuk saya.


Seorang ahli jawatankuasa UMNO bahagian Kemaman, Haji Mustafa Abdul Rahman marahi saya kerana menulis rencana itu dalam kereta sepanjang perjalananan dari Kemaman ke Kuala Lumpur malam Ahad lalu. Katanya, UMNO sedang nazak. Jika sesama ahli UMNO ditulis keburukan, maka yang rugi UMNO sendiri dalam pilihan raya umum akan datang.


Saya tak mahu komen pandangan Haji Pa itu kerana saya sedang menyiapkan siri kedua rencana tersebut.


Dalam pada itu ada seorang manusia menghantar sms kepada kawan saya. Kawan saya forward sms itu kepada saya, "Haji, saya dah lama nasihatkan haji jangan berkawan dengan simulut betina, sekarang ini ramai orang pandang serong terhadap haji terhadap apa-apa yang dia lakukan. Dia bangga apa yang dia buat sampai cerita dalam blog dia orang cari dan nak katak dia, sedangkan ajk bahagian yang sokong dia tu sebenarnya pengecut di depan mb tunduk kepala. Haji juga dibaham ditahik angkara zabidi. Haji orang lama yang mempunyai reputasi yang baik dulu rosak angkara budak u otak pasir gajah. Haji mati ke kalau tak berkawan dengan dia? haji dah kaya sekarang dengan budak bodoh gitu, angin tinggi, muka dok malu langsung".


Saya rasa lebih baik orang itu hantar sms kepada saya terus. Tak perlulah melalui orang lain. Kalau hantar sms kepada saya, dapat saya jawab sms itu untuk mengetahui siapa yang ada reputasi yang baik.

KHAIRY TETAP BERSAMA UMNO WALAUPUN KALAH


Naib Ketua Pergerakan Pemuda UMNO, Khairy Jamaluddin tetap akan memberi sokongan kepada sayap parti itu walaupun ditakdirkan gagal dalam pemilihan parti Mac ini.

Beliau berkata, perkara itu antara persetujuan dan kesepakatan yang dicapai dalam pertemuannya dengan dua calon Ketua Pemuda yang lain, Ahli Parlimen Jerlun, Datuk Mukhriz Mahathir dan Datuk Seri Dr. Mohamad Khir Toyo baru-baru ini.

''Kita sudah sepakat sesiapa yang memenangi jawatan Pemuda UMNO wajar diberikan sokongan penuh oleh semua ahli untuk menjalankan tugas dan tanggungjawab yang diamanahkan,'' katanya.

Beliau berkata demikian selepas melawat mangsa ribut yang membabitkan 78 buah keluarga dari beberapa buah kampung dan kawasan perumahan iaitu Kampung Titian Akar, Kampung Sungai Radin, Kampung Sungai Timun dan Rumah Rakyat Kampung Lubuk Cina di sini semalam.

Turut hadir Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Kota, Datuk Dr. Awaluddin Mohd. Said.

Kejadian ribut yang berlaku kira-kira 25 minit pukul 6.30 petang semalam merosakkan kebanyakan bumbung kediaman penduduk di kawasan itu termasuk sebuah surau di Kampung Sungai Radin.

Mengulas mengenai persiapan menghadapi Pilihan Raya Kecil Parlimen Bukit Gantang dan Dewan Undangan Negeri (DUN) Bukit Selambau, beliau berkata, kesepakatan juga dicapai dalam menggerakkan jentera bagi menghadapi kedua-dua pilihan raya kecil itu.

Katanya, usaha berkenaan sudah mula dilaksanakan dan ia tidak akan mengambil kira siapa yang bakal memenangi jawatan dalam pemilihan itu nanti.

"Semua calon pergerakan sudah sepakat dan berazam untuk bekerjasama menggerakkan jentera bagi memastikan kemenangan Barisan Nasional,'' katanya.