Selasa, September 22, 2009

RASHID SIBIR MASIH KUASAI DRAMA ASTROHari ini hari raya ketiga. Drama drama Rashid Sibir masih menguasai Astro. Pada jam 6 pagi tadi, Astro 105 menyiarkan drama Salam Sakratulmaut arahan Rashid Sibir. Drama itu lakonan Aqasha dan Nurkhiriah.

Aqasha halau isterinya Nurkhiriah kerana mengaku bahawa anak yang dilahirkannya bukan anak Aqasha tapi anak kawan baik Aqasha iaitu Zulhelmi. Aqasha yang terlalu percayakan kawannya itu tidak percaya lantas menghalau isterinya. Sekembalinya ke kampung, isterinya jadi gila bila anaknya meninggal. Apabila Aqasha sedar bahawa isterinya tidak bersalah dia pulang ke rumah mertuanya untuk menjemput isterinya pulang tetapi ia sudah terlambat kerana isterinya menjadi gila. Ia amat menyentuh perasaan.

Pada pagi ini jam dari jam 6.30 pagi Astr0 104 menyiarkan Takbir Suci 3 lakonan Fauziah Nawi, Raja Azura. Sekali lagi Raja Azura yang tidak mati dalam Takbir Suci 2 buat konspirasi untuk membolot harta emak angkatnya, Fauziah Nawi. Drama ini biasa sahaja tidak sedih seperti Takbir Suci 1.

Sekarang mulai 9.30 pagi Astro 106 pula mengulang tayang takbir Suci 2 yang sudah ditayang pagi semalam di Astro 105. Pagi ini sahaja tiga drama Rashid Sibir menguasai drama-drama Astro. Itulah kehebatan Rashid Sibir sehingga pengarah drama yang lain tidak diberi peluang oleh Astro untuk berkarya. Drama Rashid sudah sinonim dengan drama air mata.

Jam 11 pagi tadi, TV3 turut menyiarkan drama Rashid Sibir berjudul Pelita Buluh lakonan Azizah Mahzan, Azean Irdawarty, Ogy Ahmad Daud dan Nasir Bilal Khan. Adegan paling menyayat hati apabila Nasir minta maaf dengan isterinya Ogy tetapi Ogy enggan memaafkannya. Akhirnya Nasir mati di hadapan isterinya itu.

Petang semalam jam 4 saya menerima panggilan dari kawan lama yang sudah 10 tahun terpisah. Sedang berbual bateri handphone sudah habis. Balik ke rumah sebelah malam, mahu caj bateri handphone tetapi handphone tidak boleh dibuka. Tekan punya tekan rosak pula handphone saya. nampaknya minggu ini saya tidak dapat hubungi sesiapa kerana handphone saya rosak. Kalau sesiapa mahu hubungi saya, e mail kepada saya zabby5257@yahoo.com.my atau berhubung melalui facebook saya.