Selasa, November 25, 2008

TAK DAPAT ELAK TELANJANGKAN CALON KETUA WANITA


Semua pihak diminta tidak 'menelanjangkan' Pergerakan Wanita UMNO dengan menyebarkan keburukan dan fitnah terhadap Tan Sri Rafidah Aziz dan Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil bagi menghangatkan lagi pertandingan jawatan Ketua Wanita UMNO pada pemilihan parti itu Mac depan.


Ketua Wanita UMNO Johor, Datuk Halimah Mohamed Sadique berkata, persaingan sengit itu nanti dikhuatiri mewujudkan golongan yang berkempen secara agresif termasuk mengutuk, mengaibkan dan menggunakan media massa bagi memastikan pemimpin yang disokong menang.


"Hentikanlah perangai buruk seperti itu sebaliknya pertandingan mestilah berasaskan keyakinan dan keikhlasan untuk memperjuangkan nasib Melayu," katanya yang juga Exco Wanita UMNO itu.


Halimah mengulas keputusan Rafidah yang merupakan Ketua Wanita UMNO dan juga Ahli Parlimen Kuala Kangsar untuk mempertahankan jawatan itu selepas Naibnya, Shahrizat mengumumkan akan bertanding jawatan nombor satu sayap itu.


Halimah mendedahkan, golongan tersebut akan bertindak seolah-olah kumpulan pendesak yang memberi tekanan kepada Rafidah dan Shahrizat bagi menghangatkan lagi pertandingan hingga memalukan sayap wanita itu.


Justeru, katanya, perdebatan mengenai pertandingan itu perlu dihentikan kerana semua anggota dan perwakilan sayap sudah matang untuk memilih pemimpin yang benar-benar layak bagi menerajui Wanita UMNO yang menjadi tulang belakang UMNO.


Apabila berlaku pertandingan di antara Raifdah-Shahrizat, perbuatan bogel membogel di antara mereka sudah tidak dielakkan.. Tentu kita masih ingat peristiwa tahun 1996 apabila Dr. Siti Zaharah menentang Rafidah pelbagai buku memburukkkan Rafidah diedarkan.


Oleh itu apa yang ditakuti oleh Halimah tidak dapat dielakkan. Pelbagai surat layang mengenai kedua-dua calon ini akan tersebar menjelang Mac depan dan para perwakilan sudah tentu tidak akan terpengaruh dengan surat layang kerana mereka tahu menilai siapa yang layak antara Rafidah dengan Shahrizat.