Rabu, Januari 25, 2017

LIM KIT SIANG TAK SETARAF DENGAN PM UNTUK BERDEBATKUALA LUMPUR, 24 Jan (Bernama) -- Kedudukan Lim Kit Siang tidak setaraf dengan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak untuk mengadakan perbahasan, kata Menteri Komunikasi dan Multimedia Datuk Seri Dr Salleh Said Keruak.


"Mungkin Kit Siang terlupa bahawa beliau hanya Pengerusi DAP. Malah, beliau juga bukan ketua Pakatan Harapan dan ini tidak meletakkannya setaraf dengan Perdana Menteri, yang meruKpakan pengerusi Barisan Nasional.


"Sekiranya Kit Siang adalah ketua Pakatan Harapan atau Perdana Menteri Bayangan, maka beliau mungkin mempunyai sebab untuk menuntut mengadakan perbahasan dengan Najib," kata Salleh dalam blognya http:/sskeruak.blogspot.com/.

Salleh juga menegaskan bahawa Kit Siang perlulah terlebih dahulu mengambil alih jawatan sebagai ketua Pakatan Harapan daripada (Presiden PKR) Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail dan mengumumkan secara rasmi bahawa beliau adalah Perdana Menteri Bayangan sebelum mencabar Najib untuk berbahas.

Ahad lepas, Kit Siang, melalui blognya, meminta Najib berbahas dengan beliau dan mempertikaikan keengganan Perdana Menteri untuk menyahut cabarannya berbahas secara terbuka.

-- BERNAMA