Rabu, November 16, 2016

KENAPA PEMBANTU AHLI PARLIMEN PKR YANG LAIN TAK KAYA?

PUTRAJAYA, 15 Nov (Bernama) -- Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) diminta melakukan siasatan ke atas Ketua Angkatan Muda Keadilan (AMK) Cabang Ampang Datuk Adam Rosly Abdullah yang didakwa memiliki kekayaan luar biasa.

Ketua UMNO Bahagian Ampang Datuk Ismail Kijo yang membuat laporan di Pejabat SPRM di sini, hari ini, berkata kekayaan dimiliki Adam adalah 'sesuatu yang memeranjatkan' memandangkan beliau baru berusia 28 tahun.

"Saya minta SPRM siasat... segala bukti berhubung kekayaan Adam juga telah dilampirkan seperti gambar rumah dan pelbagai jenis kereta mewah seperti Audi, Vellfire, Mercedes dan BMW," katanya kepada pemberita selepas membuat laporan itu.

Ulasan saya, kita kagum dengan kekayaan Adam Rosly tetapi yang kita hairan kenapa dia seorang pembantu ahli parlimen PKR yang kaya raya? PKR ada ramai ahli parlimen tetapi pegawai ahli parlimen tidak kaya?

Apa yang istimewanya Adam yang masih muda jadi kaya raya? Kalau benar harga rumahnya bukan RM7 juta tetapi RM1 juta yang disambut dalam lelong, dari mana dia dapat RM1 juta sedangkan orang muda berusia 28 tahun tidak mampu menyimpan duit sebanyak itu.

Ini bukan soal dengki orang muda yang lulus SPM jadi jutawan tetapi yang  dipersoal duit dari mana, adakah duit rasuah atau dari sumber yang sah?