Isnin, September 21, 2009

MASIH BERAYA DENGAN ASTRO


Pagi ini jam 6.30 Asro 105 menyiarkan drama Rashid Sibir lagi, Takbir Suci 2 lakonan Fauziah Nawi, Raja Azura. Ia adalah sambungan Takbir Suci yang disiarkan oleh Astro pagi semalam. Dalam Takbir suci, watak Suraya emak kepada Nasir Bilal Khan dipegang oleh Datuk Sarimah manakala dalam Takbir Suci 2, watak itu dipegang oleh Fauziah Nawi.

Raja Azura membuktikan bahawa beliau adalah pelakon serba boleh. Watak jahatnya begitu berkesan dan ia menimbulkan kebencian kepada penonton. Raja Azura adalah anak angkat Fauziah Nawi yang tergamak menghalau emak angkatnya kerana harta pusaka. Akhirnya dia mati terminum cuka getah di ladang getah dengan kekasihnya, Ako Mustafa.

Rashid Sibir merupakan seorang pengarah drama tv yang paling hebat dekad ini. Drama-drama arahannya amat menyentuh perasaan para penonton. Jam 10 pagi tadi, Astro 106 pula menyiarkan drama Takbir Suci. Sekali lagi air mata mengalir tanpa disedari. Begitulah hebatnya Rashid Sibir yang boleh membuat penonton menangis menonton drama-drama tv arahannya.

Di hari raya kedua ini, saya masih menerima sms dari rakan-rakan yang mengucapkan selamat hari raya daripada dua orang ejen public mutual saya, Alicia Wong dan Mr Chin. Tidak ketinggalan daripada Haji Muhammad Abdullah seorang taukeh kereta used car di Padang Midin, Kuala Terengganu.

Sejak saya upgrade sim card saya ke 3G, saya kehilangan nombor hand phone beliau semua nombor yang ada dalam sim card lama itu saya hilang kecuali rakan-rakan yang telah menghubungi saya selepas menggunakan 3G barulah saya tahu nombor hand phone mereka. Sudah lama saya cari nombor handphone Haji Mat ini tetapi rakan-rakan ramai yang tidak tahu nombor handphonenya.

Saya akhiri tulisan ini dengan memetik sms kiriman Haji Mat iaitu" Jika harta adalah racub, zakatlah penawarnya. Jika umur adalah dosa, maka taqwa dan taubat adalah ubatnya, jika seluruh bulan adalah noda, maka Ramadhanlh pemutihnya. Selamat hari raya aidilfitri dari Haji Muhammad Abdullah sekeluarga".