Rabu, Januari 11, 2017

ADAKAH IDRIS HARON ORANG SETERUSNYA?

PUTRAJAYA, 10 Jan (Bernama) -- Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) menjelaskan bahawa Ketua Menteri Melaka Datuk Seri Idris Haron merupakan saksi bagi kes melibatkan pegawainya yang pernah ditahan suruhanjaya itu, November lepas.

Timbalan Ketua Pesuruhjaya (Operasi) SPRM Datuk Azam Baki dalam satu kenyataan semalam berkata SPRM telah mengambil keterangan Idris bagi membantu siasatan kes di bawah Seksyen 23, Akta SPRM 2009, semalam.

"Bagaimanapun, maklumat berhubung kes tersebut tidak boleh didedahkan bagi memelihara integriti dalam siasatan," katanya.

Ulasan saya, adakah Idris Haron mangsa SPRM yang seterusnya? Syabas kepada SPRM yang terus menangkap pesalah rasuah. Kita tunggu hasil siasatan SPRM yang mana Idris dikatakan menjadi saksi bagi kes pegawainya. 

Saban minggu SPRM mengamuk dan kini giliran Idris pula diambil keterangan. Jika inilah trend yang berlaku kepada pemimpin Umno, adakah Umno melahirkan semua pemimpin yang rasuah? Maka Umno perlu hapuskan persepsi ini jika mahu menang dalam PRU akan datang.