Jumaat, Oktober 21, 2011

BILA PARIA PERSENDA PM


Ada seekor ahli parlimen Keling mempersenda PM, Datuk Seri Najib Tun Razak di Dewan Rakyat semalam. Paria tak sedar diri itu berkata PM selalu turun padang di kawasan orang India sambil minum teh tarik di kedai India.

Katanya, PM buat itu semua untuk tarik undi orang India.

"Tahun depan punya Thaipusam Najib mungkin sanggup angkat kavadi," kata beliau sambil disembut gelak-ketawa semua ahli parlimen termasuk beragama Islam. Ahli parlimen Sepang, Datuk Seri Zin Mohamed buat bantahan kerana mana boleh orang Islam bawa kavadi dan ini menyebabkan semua ahli parlimen Islam bangun menyuruh MP barua itu tarik balik kenyataannya.

Inilah ahli parlimen yang tak sedar diri. Jika M. Manogaran lahir di India , dia tak mungkin jadi MP. Tetapi dia bernasib baik lahir di Malaysia dapat jadi MP. Kalau dia jadi ahli MIC, tak mungkin Samy Vellu pilihanya sebagai calon BN tetapi bila berdiri sebagai calon DAP di Teluk Intan baru dapat jadi MP.

Najib adalah PM Malaysia maka dia kena turun padang ke semua kawasan tak kira kawasan orang Melayu atau Cina atau India. Dia bukan PM orang Melayu. Sepatutnya MP paria ini berterima kasih kerana PM sudi turun padang ke kawasan orang India. Ini tidak bersyukur. BN tidak zalim turut beri peruntukan kepada sekolah Keling walaupun Najib tahu bukan semua orang India sokong BN.

Lain kali nak berucap di Dewan Rakyat, berhati-hatilah paria!