Sabtu, Disember 20, 2008

KJ TAK TERLIBAT


Kabinet bersetuju menangguhkan cadangan pengambilalihan Institut Jantung Negara (IJN) oleh Sime Darby Berhad sehingga satu kajian mendalam selesai dilakukan, kata Timbalan Perdana Menteri, Najib Abdul Razak.


Ramai bersetuju dengan penangguhan ini kerana bimbang bila ia diswastakan, orang Melayu tak mampu hantar anak mereka yang sakit jantung untuk dapatkan rawatan di IJN.


Yang sedihnya bila Sime Darby nak ambilalih IJN, ia dikaitkan dengan Khairy Jamaluddin. Kononnya menantu Pak Lah ini adalah manusia di belakang Sime Darby. Ini merupakan fitnah yang terbesar buat calon Ketua Pemuda UMNO ini.


KJ langsung tak terlibat. Kebetulan KJ diarah oleh Sultan Pahang, Sultan Ahmad Shah selaku Presiden FAM supaya menemui Menteri Belia dan Sukan, Ismail Sabery Yaacob di IJN. Sebagai Timbalan Presiden FAM, KJ pergi menemui Ismail yang menerima rawatan di IJN pada hari Rabu lalu.


Maka hebohlah dalam satu blog kononnya KJ pergi ke IJN kerana terlibat dengan Sime Darby. Padahal KJ pergi kerana ada urusan dengan Ismail Sabry Yaacob. Oleh itu saya berharap di lain kali blogger berkenaan, jangan mudah jump to the conclusion bila terserempak dengan sesiapa di mana-mana. Siasat dahulu sama ada ia betul atau tidak sebelum tulis di blog kita yang terus dipercayai oleh para pembaca.