Khamis, Ogos 05, 2010

JAMAL ANAK TERENGGANU YANG HEBATPagi ini saya menerima panggilan dari rakan lama, Jamal Nasir bin Awang. Saya kenalinya sejak tahun 1979 ketika sama-sama mengajar sementara di Sekolah Menengah Tengku Ampuan Intan, Kuala Berang.

Sudah enam bulan kami tidak berjumpa lantaran masing-masing sibuk dengan urusan rasmi. Jamal adalah seorang pemilik syarikat advertising terkenal di Kuala Lumpur. Kini beliau buat ice age di Berjaya times Square di Jalan Imbi. Bukan senang orang Melayu hendak mendapat tempat di gedung perniagaan milik Tan Sri Vincent Tan itu. Tapi Jamal sudah buktikan bahawa beliau mampu membuat ice age yang menjadi tumpuan orang ramai.

Dengan bayaran sebanyak RM12.00 anda dapat melihat zaman air batu selama 15 minit di tingkat 7 di Berjaya Times Square. Itulah kehebatan Jamal.

Dia cerita kepada saya projek baru beliau di Tasik Kenyir yang akan dilaksanakan oleh kerajaan negeri nanti. Beliau telah membuat presentation kepada kerajaan negeri .Bila tiba masanya kerajaan negeri akan umum nama projek itu. Tak perlulah saya tulis apa nama projek itu. Biar saspens buat seketika.

Saya percaya bila projek ini dilaksanakan di tasik kenyir makin ramai pelancong akan datang ke Tasik Kenyir kerana ia merupakan satu tarikan pelancongan yang hebat.Oleh itu sama-samalah kita bantu anak muda ini melaksanakan impiannya demi negeri Terengganu.