Sabtu, September 04, 2010

WANITA MELAYU LAYAK DI NOMBOR 66


Saya adalah pelanggan tetap majalah FHM (For Him Magazine) yang merupakan sebuah majalah berbahasa Inggeris terbitan sebuah syarikat penerbitan di Kuala Lumpur. Dalam edisi September 2010, FHM menyiarkan senarai 100 orang wanita yang paling dikehendaki di dunia yang dijalankan melalui undi para pembaca FHM.

Oleh kerana majalah ini majoriti pembacanya adalah kaum Cina, maka ramai wanita Cina yang menang di mana Hannah Tan mendudukki senarai nombor 1. Dia mengalahkan ramai pelakon Hoolywood seperti Jessica Alba (9), Eva Mendes (11), Scarlet Johansson (23), Emma Watson (29), Britney Spears (44), sekadar menyebut beberapa nama.

Hanya empat selebriti Melayu yang mana iaitu Fazura (66), Nana (84), Sari Yanti (90) dan Nora Danish (96). Fazura mengalahkan Angelina Jolie (70), Lindsay Lohan (80), Jennifor Aniston (81) dan Eva Longoria (95) di antara beberapa pelakon Hollywood.

Oleh kerana majoriti pembaca FHM adalah bukan Melayu maka ramai lagi artis Melayu tidak tersenarai dalam 100 orang wanita yang dikehendaki di dunia anjuran majalah FHM ini. Marion Cauter yang akan bernikah dengan anak Tan Sri Nazimuddin menang di tempat ke 49. Tahniah kepada semua pemenang. Untuk mengetahui siapa 100 orang wanita itu, belilah FHM yang terbaru.