Jumaat, Februari 22, 2019

AHLI PKR, AMANAH DAN BERSATU WAJAR UNDI BN KALI INI

SEMENYIH: Para pengundi Semenyih diminta bangkit pada 2 Mac ini untuk memberi isyarat kepada kerajaan PH.

Menurut Ketua Pemuda Umno, Datuk Dr Ashraf Wajdi Ahmad Dusuki, para pengundi dari semua parti kena beri isyarat kepada PH bahawa rakyat sedang menderita akibat kegagalan PH menangani masalah kenaikan kos sara hidup.

"Oleh itu saya merayu ahli PKR, Amanah dan Bersatu mengundi calon BN, Zakaria Hanapi pada 2 Mac ini," katanya ketika berucap di PDM Kuala Pajam malam tadi.

Turut hadir ialah Ketua Penerangan Pemuda PAS Selangor, Ustaz Shukri Omar, ahli majlis tertinggi Umno, Dira Abu Zahar, Ketua Pembangkang Selangor, Rizam Ismail dan Ketua Umno Bahagian Hang Tuah Jaya, Mohd Ridhwan Mohd Ali.

Dr Ashraf berkata ahli PKR, Amanah dan Bersatu jangan bimbang kerana jika mereka undi BN kali ini ia tidak mengubah kedudukan kerajaan PH.

"Oleh itu marilah kita bersatu mengalahkan calon PH untuk memprotes PH yang tidak membela nasib umat Islam dan orang Melayu," katanya lagi.

Beliau terharu dengan sokongan ahli-ahli PAS membantu calon BN pada PRK Semenyih walaupun Atuk kata PAS tak akan sokong BN kali ini.

"Kalau PAS tak sokong maka Ustaz Shukri tak ada di sini malam ini," katanya.

Beliau menganggap kerajaan PH sebagai Pakatan Palsu kerana nak jadi calon pun kena tipu biodata dengan meletak ijazah palsu.

"Calon PH tulis dia Dr sedangkan dia belum habis belajar lagi. Sebagai bekas profesor madya di UIA saya sahkan bahawa tak boleh tulis macam yang calon PH buat. Bila kita tegur, dia kata dia lupa update biodatanya," katanya lagi.

Beliau minta semua pengundi bersatu memilih BN untuk menunjukkan kepada kerajaan PH bahawa orang Melayu kecewa dengan dasar kerajaan Selangor.