Selasa, Oktober 13, 2009

PR ISA MEMANG HEBAT


Timbalan Pengerusi DAP Kebangsaan, Dr. Tan Seng Giaw mengakui faktor keperibadian calon menyebabkan Barisan Nasional (BN) menang dengan majoriti besar pada Pilihan Raya Kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Bagan Pinang, semalam.

Seng Giaw yang juga Ahli Parlimen Kepong berkata, semua pengundi berbilang kaum di Bagan Pinang telah mengenali calon BN, Tan Sri Mohd. Isa Abdul Samad sebagai pemimpin yang mesra rakyat.

Tambahan pula, katanya, sebagai bekas Menteri Besar selama 22 tahun, sudah tentu Mohd. Isa telah banyak membantu pengundi di kawasan berkenaan.

''Dia boleh bergaul dengan semua kaum, orangnya amat mesra, itu memang kita tahu tapi dalam pilihan raya walaupun dia mesra kita mesti lawan, kalau tak lawan tak boleh.

''Dalam politik banyak perkara mesti dipertimbangkan, salah satunya keperibadian. Dia bersekolah di situ, membesar di situ, siapa yang tak kenal dia?," katanya sewaktu dihubungi semalam.

Seng Giaw berkata demikian ketika diminta mengulas mengenai kekalahan calon Pas, Zulkefly Mohamad Omar yang sekadar mendapat 2,578 undi berbanding Mohd. Isa sebanyak 8,013 undi.

Dalam perkembangan berkaitan, Seng Giaw berkata, status Bagan Pinang sebagai kubu kuat BN turut membantu kemenangan Mohd. Isa.

Katanya, dalam pilihan raya umum yang lalu, walaupun tiga kawasan DUN dalam Parlimen Teluk Kemang dimenangi pakatan pembangkang, Bagan Pinang dan Linggi tetap berjaya dipertahankan BN.

Mengenai lebih 4,000 undi pos tentera pula, Seng Giaw berkata, beliau enggan membuat tuduhan mengenai kewujudan sebarang unsur penipuan.

Namun katanya, di mana-mana negara sekalipun undi tentera akan berpihak kepada kerajaan kecuali bagi angkatan tentera yang memberontak.

SELAMAT KEMBALI


Tiga hari saya tidak berada di Kuala Lumpur menyebabkan blog ini tidak dapat diupdatekan. Pada hari Sabtu lalu saya ikuti rombongan santai selebriti-media ke Sutera Beach Resort, Merang, Terengganu.

Program tiga hari dua malam itu adalah anjuran Anita Production yang mempromosi lima artis baru. Dua artis M. Nasir iaitu Ocham dan Zenn, adik kepada penyanyi popular, Shidee. Manakala dua orang lagi dua beradik, Zoufi dan Zwen dari Serendah dan seorang lagi artis wanita, Jocye Saayan.

Kami sampai jam 5.30 petang di Sutera Beach Resort dengan bas persiaran yang ditaja oleh Discovery Global Sdn. Bhd. Tuanpunya syarikat bas itu, Richard Moo dan Irwan Lee turut bersama dalam rombongan kami seramai 40 orang yang disertai oleh artis, media dan staf Anita Production.

Malam itu hotel mengadakan rumah terbuka sempena hari raya aidilfitri. Majlis itu yang diserikan oleh nyanyian lima artis baru turut dihadiri oleh Tengku Temenggong, Tengku Badrul dan isteri. Majlis itu amat meriah kerana hotel mengundanghampir 200 orang hadirin termasuk Ketua Polis Daerah Setiu.

Pada hari ahad, kami ke Pulau Bidong snorkeling dan diving. Hanya orang yang ada lesen diving sahaja dibenarkan diving.Oleh kerana bot terhad, maka 16 orang sahaja yang pergi ke Pulau Bidong.

Petang media sibuk menemubual Pengurus Besar hotel, Malizan yang mempunyai 20 tahun pengalaman dalam bidang perhotelan. Beliau memulakan kariernya ketika berusia 16 tahun di hotel Cashuarina Ipoh sebagai waiter. Beliau telah membuktikan bidang perhotelan merupakan industri yang cerah kepada orang bawahan sepertinya yang boleh meningkat dari waiter hinggalah ke pengurus besar.

Hotel ini juga menyediakan spa di mana jari-jari lembut Raja Jamilah sempat mengurut model kami, Zenn sampai tertidur. Zenn jadi model kami untuk shooting majalah kami.

Lima artis baru turut ditemubual oleh wartawan Sukses, Business Kini, Libur,Maskulin dan Sinar Harian. Krew Muzik-Muzik TV3 dan Diva TV1 turut sama membuat liputan majlis tersebut.

Petang itu kami bermain bola sepak pantai lawan staf hotel. Kami kalah teruk begitu juga pasukan netball kalah di mana oleh kerana pasukan kami kekurangan pemain wanita, terpaksalah pemain lelaki turut main netball.

Pada malamnya majlis lebih santai di mana kami mendengar lagu-lagu dendangan residen artis, Adi Putra yang menghiburkan para pelancong dari Jerman, Itali dan England. Saya turut diundang menyanyi sebuah lagu Biar Bulan Tanpa Bicara di mana inilah kali kedua saya menyanyi secara terbuka tanpa karaoke. Kali pertama di KL International Hotel tiga bulan lepas menyanyi di coffee house dengan lagu yang sama.

Hari terakhir, semalam kami check out pada jam 12 tenghari dan sebelum pulang kami singgah di Kedai Payang. Jam 4.30 petang kami bertolak balik ke Kuala Lumpur dan tiba di destinasi,Pandan Indan pada jam 12.30 malam. Terimakasih Anita Production yang sudi mengundang kami ke majlis santai bersama selebriti media ini. Setelah begitu lama sibuk dengan tugas,maka sekali sekala bersantai di Merang memang menyeronokkan.

Jangan lupa tonton tv1 pada jam 1.45 tengahari ini Diva buat liputan majlis santai selebriti-media anjuran Anita Production ini.