Isnin, September 28, 2015

PM TAK PERLU LAYAN UMI HAFILDA

Semalam Pengerusi NGO, Umi Hafilda Ali meminta PM, Najib Razak bersumpah laknat di masjid bahawa wang derma RM2.6 billion itu hanya digunakan untuk kepentngan negara dan rakyat sahaja.

NGO bernama Kuasa Suara Rakyat (KSR) itu yang baru ditubuhkan oleh Umno Hafilda mendakwa jika Najib berani bersumpah laknat tidak mengenali Altantuya Sharibu, maka beliau sepatutnya bersumpah laknat juga dalam isu wang derma tersebut.

Bagi saya, PM tak perlu layan KSR. Siapa Umi Hafilda? Banyak pengaruh ke? Baru ini dia keluAR dari Umno. Yang lucunya Umi kata dia orang lama dalam politik. Apa jawatannya? Ketua Wanita Umno Malaysia ke? Ketua Wanita Umno Bahagian Ampang ke?

Beliau hanya pengacau dalam Umno sahaja. Bukannya ada pengaruh. Dahulu dia yang fitnahkan Anwar Ibrahim sehingga Anwar terpelanting dari jawatan TPM. Selepas itu Dr Mahathir beri dia projek. Sekarang dia susah nak cari makan di zaman Najib jadi PM. Maka dia keluar dari Umno kerana nak cari makan di bawah abangnya pula, Azmin Ali yang juga MB Selangor.

Umi ingat bila dia hentam Najib orang PKR dapat terimanya. Dahulu dia jatuhkan Anwar Ibrahim. Maka ahli PKR tidak semudah itu memaafkan Umi Hafilda.

Oleh itu orang macam Umi Hafilda tak perlu layan. Duit itu memang derma peribadi kepada Najib tapi Najib gunakan untuk Umno. Setiausaha Kerja BN Bandar Tun Razak, Zaharin Mohd Yasin mengesahkan menerima cek dari Najib untuk Umno bahagian Tun razak dan BN Bandar Tun Razak.

Malah banyak ketua bahagian yang menerima cek pertolongan Najib untuk membantu bahagian tetapi mereka tidak mengakuinya. Pengerusi BBC pun, Shahrir Samad turut mengaku ada menerima cek dari Najib.

Maka kalau benar RM2.6 billion itu ada juga digunakan Najib untuk peribadinya, apa salahnya kerana atas usahanya dia yang dapat duit itu dari negara Arab. Najib bukan gunakan untuk peribadinya sahaja malah membantu BN dan Umno.

Selepas BN gagal memenangi PRU dengan majoriti dua pertiga pada tahun 2008, ramai korporat yang bermuka-muka. Mereka bukan sahaja menderma kepada BN malah turut menderma kepada pembangkang seperti Syed Mokhtar Albukhary, Vincent Tan. Maka Najib sudah tidak percaya kepada mereka lagi.

Sebab kita kita patut bersyukur ada negara Arab yang sudi menderma RM2.6 billion kepada Najib untuk mengekalkan kuasa BN pada PRU yang akan datang. Saya percaya wang itu masih banyak untuk digunakan dalam dua PRU lagi.

Oleh itu Najib tak perlu layan Umi Hafilda. Siapa Umi hafilda? Tak ada pengaruh pun. Sekarang ini pelbagai cara nak cari publisiti murah. Maka dengan mudah Umi mendapat publisiti dari portal berita pembangkang. Kalau anda tak percaya, anda tubuh NGO hari ini, panggil Malaysiakini dan The Malaysian Insider, anda hentam Najib maka hari ini anda terkenal sekelip mata. Betapa mudahnya mencari publisiti murahan di zaman sekarang.