Ahad, Mei 02, 2010

JANGAN DUDUK DI TERENGGANU


Saya tertarik dengan titah Sultan Selangor yang bertitah sesiapa yang tidak suka dengan peraturan Majlis Agma Islam Selangor supaya jangan berceramah politik di masjid, jangan datang ke Selangor.

Titah itu amat tegas dan diharapkan selepas ini tiada siapa lagi orang politik yang melanggar titah tersebut. Bila terdengar titah Sultan Selangor ini, teringatlah saya pada perkembangan politik Terengganu yang mana masih ada orang politik terutamanya ADUN yang tidak dapat menerima perlantikan Menteri Besar, Datuk Ahmad Said.

Sepatutnya Sultan Terengganu, Sultan Mizah buat titah yang tegas iaitu sesiapa yang tidak berkenan dengan pilihan Baginda sebagai Menteri Besar, jangan duduk di Terengganu. Berpindahlah ke negeri lain.

Maka ADUN Ajil, Datuk Rosol wahid; ADUN Paka, Zakaria Abdullah dan ADUN Bukit Payong, Alias Abdullah hendaklah berpindah ke negeri lain kerana mereka bertiga masih tidak dapat menerima Ahmad Said sebagai Menteri Besar Terengganu.

Malah Rosol juga kena memulangkan semula pingat Datuk yang diterimanya dari istana Terengganu. Agaknya ke mana Rosol, Zakaria dan Alias akan berhijrah?