Isnin, Ogos 17, 2015

APABILA AHMAD MASLAN DIBOO

Semalam ahli parlimen pontian, ahmad maslan diboo sebanyak tiga kali oleh para perwakilan umno bahagiannya sendiri.

Ia memalukan beliau tambahan pula beliau adalah timbalan ketua bahagian. Apakah makna semuanya ini kepada timbalan menteri miti? Adakah ini bermakna pada pru 2018, jika ahmad bertanding lagi beliau akan kalah atau beliau akan digugurkan sebagai calon kerana akar umbi telah menolaknya.?

Tak sangka pula ahmad bekas timbalan menteri kewangan yang kontroversial itu diboo di gelanggang sendiri . Nasibnya lebih teruk dari ahmad shabery cheek di kemaman.

Muhyiddin datang ke kemaman jumaat lalu tetapi shabery selaku bekas menteri komunikasi dan multi media tidak diboo oleh para perwakilannya sendiri. Shabery pun mengampu najib tetapi ia tidak seteruk ahmad maslan yang menimbulkan kemarahan para perwakilan pontian.

Kalau begini gayanya nasib yang dialami oleh ketua penerangan umno malaysia itu, maka ahmad maslan jangan mimpi untuk bertanding lagi pada pru 2018.

Jika pucuk pimpinan berdegil meletakkan ahmad maslan sebagai calon, para pengundi pontian akan mengajar ahmad maslan seperti mana pengundi parit telah mengajar megat junid, pengundi sik mengajar dr hamid othman dan pengundi baling mengajar dr.mashitah ibrahim.a