Sabtu, Julai 09, 2011

TANGKAP SEMUA YANG ENGKAR


Bersih tetap mahu berhimpun di Stadium Merdeka petang ini. Pada masa yang sama pemuda UMNO mahu berarak dari Bukit Bintang ke Stadium Merdeka. Oleh itu polis hendaklah bertegas. Tangkap semua yang engkari arahan polis pada hari ini tak kira sama ada penyokong Bersih atau pemuda UMNO.

Sementara itu Perkasa mahu bersantai di Tasik Titiwangsa kerana permit untuk berhimpun di Stadium Selayang boleh diluluskan lagi. Kepada semua pemimpin yang telah disenaraikan oleh polis seramai 91 orang jika engkari masuk Kuala Lumpur dari jam 8 pagi hingga 6 petang, mereka hendaklah ditangkap tidak kira siapa sahaja.

Anwar Ibrahim kata dia ada cara untuk muncul di Stadium Merdeka petang ini.Oleh itu pihak polis hendaklah bertegas menangkap siapa sahaja yang melanggar perintah itu. Seperti kata Ibrahim Ali, ada orang yang menyamar berpakaian polis akan cetuskan huru-hara dalam perhimpunan Bersih petang ini kerana kononnya polis yang buat kacau.

Jika benar ia berlaku, ramai yang akan mati petang ini dan pihak tentera akan mengambilalih Kuala Lumpur petang ini jika darurat diisytiharkan. Amatlah malang bila Bresih enggan berhimpun di Stadium Melawati, Shah Alam sedangkan Tan Sri Khalid Ibrahim sudah pun bersetuju beri kebenaran kepada mereka berhimpun.

Apa motif sebenar Bersih buat perhimpunan haram di Stadium Merdeka sedangkan Ambiga sebagai peguam tahu bila permit polis tidak diluluskan tak perlulah buat perhimpunan di situ. Kalau peguam tidak hormati undang-undang siapa lagi yang mahu hormati undang-undang?