Ahad, April 18, 2010

SIAPA MENANG AHAD DEPAN?


Siapa menang dalam pilihanraya kecil parlimen Hulu Selangor Ahad depan menarik perhatian kita. Adakah calon BN, Kamalanathan atau calon PKR, Datuk Zaid Ibrahim? Dua calon Bebas dikatakan tidak ada harapan untuk menang setakat 100 undi sorang bolehlah pungut.

Jika kedua calon Bebas ini berjaya memecahkan undi para penyokong BN, maka calon PKR yang menang. Ahli-ahli UMNO kecewa kerana BN meletakkan calon MIC untuk merampas kerusi itu dari PKR. Pada masa yang sama para penyokong bekas ahli parlimen mereka, Palanivel turut kecewa kerana Planivel tidak dicalonkan semula.

Sewaktu Zaid dalam BN tidak timbul dia peminum arak. Bila masuk PKR, barulah timbul isu ini. Kenapa sewaktu beliau dalam BN tidak pernah disebut bahawa dia adalah peminum arak tegar? Itulah politik. BN tidak ada isu lain terpaksa membawa isu peribadi Zaid kerana dia adalah seorang menteri yang berprinsip.

Kalau mahu dengar suara kuat di Dewan Rakyat, hantarlah Zaid ke sana. Jika tidak bila BN menang, Palanivel terpaksa mencari kerusi lain pula dalam pilihanraya umum akan datang. Selamat mengundi para pengundi Hulu Selangor/