Khamis, Mac 21, 2019

AJK AMANAH TANDING BEBAS DI RANTAUSEREMBAN 20 Mac - Datuk Seri Aminuddin Harun mengakui tidak mengetahui khabar angin bahawa seorang ahli Parti Amanah Negara (Amanah) akan bertanding sebagai calon bebas dalam Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Rantau.Pengerusi Pakatan Harapan negeri itu berkata, bagaimanapun terpulang kepada individu berkenaan untuk menawarkan diri kerana negara ini mengamalkan sistem demokrasi.


“Saya tak dapat maklumat lagi. Kalau betul, dia akan bertanding atas tiket bebas bukan Amanah. Biasalah, dia hendak bertanding kita serahkan kepada dia,” katanya dalam sidang akhbar di sini hari ini.

Beliau mengulas desas-desus bahawa seorang ahli jawatankuasa Amanah Kawasan Rasah akan bertanding dalam PRK DUN Rantau pada 13 April nanti.

Mengulas lanjut, Aminuddin menegaskan, calon yang dipilih oleh PH di Rantau ialah Timbalan Ketua PKR Cabang Rembau, Dr. S. Streram.

“Calon lain itu bukan pilihan parti tetapi calon dia sendiri. Kalau ada yang tidak puas hati dengan calon parti itu perkara biasa, semua orang tak akan puas hati,” tambahnya