Ahad, Julai 09, 2017

SAMBUTAN HARI RAYA ALUMNI KARANGKRAF MERIAH DI JANDA BAIK

JANDA BAIK: Kalau pada tahun lepas Kelab Alumni Karangkraf (KAK) mengadakan sambutan hari raya Aidilfitri di rumah bekas wartawan Karangkraf, Sharifah Abu Salem di Batu 18, Hulu Langat tetapi semalam mereka menyambut hari raya di Janda Baik, Pahang.

Kira kira 200 ahli KAK telah berkumpul di Janda Baik dari pagi Sabtu. Ada yang balik ke Kuala Lumpur sebelah petang manakala ada yang bermalam di chalet yang disediakan.

Sesungguhnya usaha KAK wajar dipuji kerana mengumpulkan bekas wartawan Kumpulan Karangkraf. Turut hadiri majlis tersebut ialah Pengerusi Media Karangkraf, Datuk Hushamuddin Yaacob dan timbalannya Datuk Nasir Hamzah.

Saya yang telah mengesahkan kehadiran tidak dapat pergi kerana di saat saat akhir ada hal yang tidak dapat dielakkan. Namun demikian saya share gambar gambar kiriman Rahim Tahir dan Shamsul Hazli Mamat dalam Facebook saya. Syabas kepada ahli jawatankuasa KAK terutamanya kepada Presidennya, Rodly Fadly. Agaknya di mana KAK akan adakan majlis sambutan hari raya pada tahun hadapan? Adakah di Tok Bali, Kelantan? Sama samalah kita tunggu Syawal tahun hadapan.