Ahad, Januari 24, 2016

HALEEDA TELITI TAWARAN BERLAKON FILEM

Haleeda yang menyerlah semula selepas program pertandingan Astro Gegar Vaganza 2014 sedang meneliti tawaran untuk berlakon filem pada tahun ini.

Katanya, tawaran filem untuk tahun 2016 itu ada, namun masih dalam proses perbincangan

"Saya mungkin menerima tawaran tersebut," katanya dalam wawancara eksklusif  beliau dengan blog catatanzabidi.

Beliau yang sebelum ini dikenali sebagai penyanyi telah berlakon lebih dari 20 buah drama televisyen. Tetapi sejak akhir akhir ini beliau menghilangkan diri terus dari bidang lakonan.

Katanya, beliau hanya akan menerima tawaran berlakon setelah beliau meneliti beberapa perkara.

"Bukan hanya bergantung semata-mata pada naskhah yang bagus tetapi cara pengurusan kerja juga saya utamakan. Keutamaan,  saya melihat pada cara pengurusan syarikat produksi tersebut," katanya lagi.

Ditanya apa perbezaan di antara sebelum dan selepas menyertai Gegar Vaganza, Haleeda mendakwa semasa menyertai Gegar Vaganza, baru penganjur dan peminat sedar bahawa beliau  masih ada dalam industri muzik.

"Mereka ingatkan  saya sudah tidak mahu menyanyi lagi. Dengan adanya Gegar Vaganza, telah wujud peminat peminat baru terutama di kalangan anak anak muda," ujarnya.

Tambahnya lagi, sebelum ini ada di antara mereka yang tidak tahu bahawa saya adalah penyanyi lagu Setia Kasih mungkin kerana penampilam beliau yang berbeza  kini.

Ditanya mengenai tidak puas hati terhadap Konsert Gegar Vaganza di Istana Budaya baru baru ini, Haleeda berkata secara jujur beliau faham tentang ketidakpuasan yang diperkatakan itu.

"Saya percaya pihak produksi juga mengambil berat akan teguran-teguran demi kebaikan," katanya.

Pada konsert tiga malam itu, Haleeda menyanyi tiga buah lag, satu lagu satu malam,
 Pupus di malam pertama, Setia Kasih pada malam kedua dan Sedang Ingin Bercinta  berduet dengan Haiza di malam ketiga.

Menyentuh mengenai kisah peribadi, Haleeda berkata beliau tidak serik untuk mendirikan rumah tangga selepas mengalami kegagalan rumah tangga sebanyak dua kali.

"Insya Allah kalau ada jodoh," jawabnya ringkas.