Selasa, Mei 24, 2011

EMPAT KERUSI PAS YAKIN DITAWAN SEMULA


Ahli jawatankuasa UMNO Bahagian Kemaman, Kamal Harun yakin BN dapat menawan semula empat kerusi PAS pada pilihanraya umum akan datang.

katanya, beliau bersetuju dengan pandangan pengerusi perhubungan UMNO Terengganu, datuk seri Ahmad Said bahawa UMNO Terengganu yakin dapat menawan semula empat kerusi PAS pada pilihanraya umum akan datang.

menurut Kamal, empat kerusi yang diyakini ditawan semula ialah Sura, Bukit payong,Ladang dan Bukit Tunggal.

"Malah BN boleh tawan semua 10 kerusi PAS jika ahli UMNO mengenepikan siapa yang jadi calon. PAS tidak kuat tetapi oleh kerana ahli UMNO bertelagah sesama sendiri maka PAS yang menang," kata beliau yang juga disebut-sebut bakal calon BN di DUN Air Putih.

Kamal yang juga anak bekas ADUN Air Putih (1986-1999)adalah di antara nama-nama yang disebut bakal menggantikan Wan Hakim Wan Mokhtar yang tidak popular di kalangan rakyat Air Putih. Nama lain yang disebut sebagai calon ialah Wan Ahmad nizam Wan hamid, rosli Ahmad, tuan kecil tuan tengah dan jantan mohamad.

Katanya lagi, PAs menang dengan majoriti yang kecil di Sura, Bukit payong, Ladang dan Bukit Tunggal.


"Oleh itu jika BN meletakkan calon yang sentiasa turun padang maka BN dapat tawan semula keempat-empat kerusi itu," katanya lagi. Di antara calon yang sentiasa turun padang di DUN Bukit tunggal ialah Wan Nor islam atau Cikgu Lam.