Isnin, Mac 06, 2023

TANPA JAWATAN BUNG MOKHTAR TETAP PERTAHAN JAWATAN AHLI MAJLIS TERTINGGI UMNO

 Datuk Seri Bung Mokhtar bukan lagi Timbalan Ketua Menteri Sabah dan   Menteri Kerjaraya Sabah tetapi beliau tetap mahu pertahankan jawatan ahli majlis tertinggi Umno.

Ini adalah kali ketiga beliau bertanding. Pada tahun 2013 beliau selaku Pengerusi FELCRA menang ahli majlis tertinggi Umno.  Pada tahun 2018 beliau menang ketika BN sudah jadi pembangkang.

Kali ini beliau mempertahankan jawatan ahli majlis tertinggi Umno tanpa jawatan dalam kerajaan juga. Beliau yakin para perwakilan sudah matang memilih 25 orang ahli majlis tertinggi gabungan yang ada jawatan dalam kerajaan dan yang tiada jawatan dalam kerajaan.

Bung bukan lagi Pengerusi Umno Sabah tetapi ia tidak menghalang beliau untuk menang kerana semua perwakilan sudah lama mengenali Bung. Sebut sahaja Bung Mokhtar semua orang kenali beliau yang kontroversi di parlimen sejak tahun 1999.

Sudah enam penggal beliau di parlimen. PRU 1999,2004,2008,2013,2018 dan 2013, tidak sia sia rakyat Kinabatangan hantar beliau ke parlimen. Dalam parlimen perlu ada orang kaki gaduh macam beliau. Dalam majlis tertinggi pula orang yang bising macam Bung perlu ada.

"Saya tiada projek nak beri kepada perwakilan. Tetapi percayalah saya akan bawa masalah para perwakilan dalam mesyuarat majlis tertinggi UMNO,' katanya.

Katanya beliau berani bersuara demi para perwakilan semua.

'oleh itu jangan lupa undi saya,' tegasnya lagi.