Selasa, November 20, 2018

SAIFUDDIN CADANG YB YANG ENGGAN POTONG GAJI UNTUK PARTI DIPAMERKAN DALAM BUKU KONGRES TAHUNAN

SHAH ALAM: Setiausaha Agung PKR, Datuk Seri Saifuddin Nasution Ismail mencadangkan nama  ahli ahli parlimen dan ADUN-ADUN PKR yang culas memotong gaji mereka sebanyak 10 peratus untuk parti dipamerkan dalam buku kongres agung tahunan.

Cadangan itu diterima sebulat suara oleh para perwakilan PKR yang bersidang Ahad lalu ketika Saifuddin menggulung perbahasan.

Katanya, selepas PRU 2008, hanya tiga orang yang tidak mengisi borang potongan gaji melalui Angkasa.

"Selepas PRU 2013, ramai juga yang tak hantar borang. Oleh itu saya merayu kepada semua ahli parlimen dan ADUN yang menang pada PRU 2018 dapat mengisi borang potongan gaji," katanya kerana melalui potongan gaji mereka ia dapat membayar gaji kakitangan PKR dan sewa pejabat PKR di seluruh negara.

Katanya lagi, yang saya hairan masa pemilihan parti, mereka sanggup keluarkan dana yang banyak untuk berkempen di seluruh negara tetapi suruh potong gaji untuk parti mereka enggan.

" Saya harap mereka tak culas lagi kerana mereka jadi YB kerana PKR dan jadi menteri kerana PKR. Oleh itulah berkorbanlah untuk parti sebanyak 10 peratus atau 20 peratus," tegasnya lagi.