Selasa, Ogos 11, 2015

WANITA UMNO LEBIH BERANI DARI PEMUDA UMNO

Nampaknya wanita Umno lebih berani dari pemuda Umno dalam isu Najib Razak. Di Langkawi, perwakilan wanita, Anina Saaduddin mendakwa tiga juta ahli umno menjadi mangsa kencing Presiden Umno itu.

Dalam ucapan keras dan bernada tinggi itu, Anina Saaduddin, tuan punya badan berkata tiga juta anggota Umno kini menjadi mangsa “kencing” Najib.

“Datuk Seri presiden dah kencing tiga juta ahli Umno. Dia kata tiga juta ahli Umno sokong penuh kepimpinan beliau.

“Saya minta MT (Majlis Tertinggi) Umno bawa Datuk Seri Najib pi (pergi) berubat,” katanya.

Ucapannya telah dimasukkan ke dalam youtube yang telah ditonton oleh 300,000 penonton.

Ketua Pemuda Umno Kedah, Saiful Hazizi Zainal Abidin menyifatkan tindakan seorang ahli wanita Umno Langkawi yang mengkritik keras presidennya  Najib Razak sebagai keterlaluan.

Malah, beliau juga kesal dengan tindakan ketua wanita bahagian itu kerana gagal mengawal keadaan sehingga mesyuarat tersebut sebagai medan melepas geram para perwakilan.

"Tindakan tersebut amat keterlaluan dan kalau tak suka sekalipun dengan tindakan presiden itu janganlah hina beliau di khalayak.

Di Pasir Gudang, ahli jawatankuasa Umno Bahagian, Norwati Abdul manaf menyerahkan memorandum kepada Najib mewakili 107 ketua cawangan yang mahu najib berundur.

Nampaknya wanita Umno Langkawi, Pasir Gudang lebih berani dari pemuda mendesak Najib berundur. Sementara itu kononnya Sultan Johor tidak membenarkan kapal terbang yang membawa Najib mendarat di lapangan terbang Senai.

Maka najib terpaksa mendarat di Singapura dan menaiki kereta dari sana ke Pasir Gudang. Jika semua sultan mengikut langkah Sultan Johor, maka najib dapat mendarat di Kuching, Kota Kinabalu, melaka dan Pulau Pinang sahaja.

Ini tanda-tanda rakyat tidak mahu kepimpinan Najib lagi. Maka sudah sampai masanya Najib berundur. Seperti kata Dr mahathir, jangan tunggu rakyat turun berdemostrasi di jalan raya. Ia adalah pilihan terakhir. Insaflah Najib. Cukuplah menjadi PM.

Semakin lama anda berada di situ, semakin kalah BN. Untuk selamatkan BN, undurlah sekarang. Jangan tunggu lama lama.