Ahad, Mei 10, 2009

MAJLIS DR.ZAHID TETAP RAMAI ORANG


Dari dahulu sampai sekarang setiap kali Datuk Seri Dr. Zahid Hamidi mengadakan majlis, majlisnya tetap ramai orang mengunjunginya. Malam kelmarin (Sabtu), saya berpeluang mengikuti majlis meraikan kemenangannya sebagai Naib Presiden UMNO di rumah mentuanya di Durian Daud, Masjid Tanah, Melaka.

Bersama dua orang rakan, Datuk Nordin Ahmad dan Dollah Karim,kami sampai di rumahnya pada jam 9 malam. Kanopi yang disediakan di luar pagar penuh dengan orang ramai. Kawan-kawan Dr. Zahid dari Kuala Lumpur ramai yang datang termasuk Ketua Pengarah Penyiaran, Datuk Tiger.

Saya sempat bertemu dengan bekas Exco Melaka, Datuk Ibrahim Durum yang merupakan kawan baik Musli Oli. Sehingga jam 12 malam orang masih ramai di rumah Dr. Zahid kerana menunggu kedatangan Ketua Menteri Melaka, Datuk Seri Ali Rustam.

Kami balik jam 12.30 malam. Ketika itu Ali Rustam belum tiba lagi. Sudah menjadi tradisi Ali, beliau akan datang ke rumah orang walaupun hari sudah lewat malam. Melihat betapa ramainya orang, masa depan Dr. Zahid amat cerah. Beliau tetap seperti dulu mesra dengan semua orang. Sebab itulah walaupun beliau mendapat pencalonan yang kurang dari Hishamuddin Hussein Onn, tetapi beliau lebih popular dari Hishamuddin. Semoga Kementerian Pertahanan yang diterajuinya sekarang akan melonjak namanya dalam tempoh tiga tahun akan datang. Selamat maju jaya Dr. Zahid!