Isnin, Oktober 05, 2015

TERSEREMPAK PUN DIJADIKAN ISU

Tak ada kerja lain. Asyik nak viral gambar PM, Najib Razak. Gambar Najib bersalam dengan PM Israel, Benjamin Menatang pun dijadikan isu.

Tak senonoh punya kerja. Bukannya PM buat pertemuan rasmi dengan menatang tu. Najib terserempak dengan PM Israel itu di pintu slepas Benjamin berucap di PBB. Selepas giliran Benjamin, giliran Najib pula berucap.

Takkan bersalam pun tak boleh. Kalau PM terserempak dengan Lim Kit Siang di airport KLIA, takkan Najib bersalam dengan Lim Kit Siang pun tak boleh. Nampak sangat rakyat Malaysia tidak matang. Gambar Najib bersalam dengan Benjamin dijadikan isu seolah-olah Malaysia sudah ada hubungan diplomatik dengan Israel.

Lain kali bila gambar seperti ini disiarka dalam Facebook,rakyat kena cek gambar itu. Kenapa ia berlaku? Adakah ia berlaku dalam bilik atau di luar secara spontan. Nampaknya Facebook sekarang lebih bahaya. Tidak boleh dipercayai. Lebih banyak pembohongan dari yang benar. Sebab itu dah lama saya tutup Facebook kerana ia tidak boleh dipercayai lagi.