Selasa, September 07, 2010

SELAMAT HARI RAYA

MUSA TUJU KEPADA SIAPA?


Kenyataan terbaru Ketua Polis Negara yang akan bersara, Tan Sri Musa Hassan bahawa ada orang yang campurtangan urusan polis yang menyebabkan beliau kecewa.

Katanya, kenyataan itu merujuk kepada Kementerian Dalam Negeri (KDN). Siapa yang berani arah polis tanpa merujuk kepada Musa di KDN? Adakah beliau tuju kenyataan itu kepada menterinya, Datuk Seri Hishamuddin Tun Hussein atau kepada Ketua Setiausaha (KSU)?
Musa yang sempat empat tahun menjadi KPN berkata campurtangan itu melibatkan pengeluaran arahan tanpa pengetahuannya tidak selari dengan arahan dan kawalannya sebagai KPN.

Pendedahan berani Musa ini tentu mengejutkan semua pihak. Selepas ini pihak wartawan akan mengejar Hishamuddin pula untuk minta komennya. Malah komen Perdana Menteri, Datuk Seri najib Tun Razak pun akan disusuli juga. Apa yang sebenarnya berlaku di antara Hishamuddin dengan Musa ini akan menarik perhatian akhbar sehari dua ini.

Musa pernah berkhidmat di bawah tiga orang Menteri dalam negeri iaitu Pak Lah, Tan Sri Syed hamid Albar dan Hishamuddin. apakah ketiga-tiga menteri ini menyusahkan Musa? jadi siapakah yang ditujukan oleh Musa ini dalam kenyataan itu.

Dalam suasana mahu bersara dari polis ini, sebaik-baiknya Musa berdiam diri sahaja. Apatah lagi beliau berkata berita tidak sambung kontrak sebagai KPN diketahuinya elalui sidang akhbar. Kenapa ia tidak dimaklum melalui surat terlebih dahulu? Mungkin ini yang membuatkan Musa kecil hati.

IKLAN ATASI SUAMI DINGIN SEKS

http://www.hamidarshat.com

Berikut ialah soal jawap yang dikendalikan oleh Dr Hamid Arshat. Untuk keterangan lanjut sila lawat laman web beliau.

SUAMI SEKS DINGIN
Soalan

Assalamu'alaikum........

Dr (DOKTOR),

Saya sebenarnya sedang mengalami masalah yang tidak dapat ditemui jawapan dan penyelesaiannya sehingga menyebabkan diri saya rasa terlalu
tertekan dan rasa sengsara.

Malu rasanya ingin saya luahkan apa yang terbuku dihati ini untuk menceritakan masalah yang sebenarnya lebih-lebih lagi mengenai masalah "Dalam Selimut". Tapi apakan daya, sebagai manusia biasa saya rasa masalah ini semakin saya pendam, semakin sesak dan menekan seluruh jiwa saya.

Rasanya tidak salah saya luahkan masalah peribadi saya ini pada doktor yang saya anggap sebagai orang yang paling layak yang sudi mendengar luahan saya ini dan sebagai orang yang mempunyai banyak pengalaman.

Biarlah saya berterus terang...... Sebenarnya saya menghadapi masalah di atas ranjang di mana sepanjang perkahwinan saya selama 4 tahun, saya tidak pernah mengalami kepuasan seks yang sebenar.

Terus terang juga saya katakan saya sendiri tidak pernah merasai kemuncak kepada perhubungan seksual. Untuk pengetahuan doktor, hubungan kelamin yang saya lakukan paling lama hanya berlangsung sekitar 30 minit sahaja dan adakalanya saya masih belum terasa rangsangan apa-apa, namun dia sudah tertewas dahulu.

Di sini, bukanlah saya mahu mendedahkan kelemahan suami, tetapi sebaliknya agar penerangan ini dapat doktor ketahui punca sebenar di mana kelemahan kami sebenarnya, sama ada di pihak saya ataupun suami.

Suami saya ini, memang tidak pandai untuk membuat belaian untuk merangsang nafsu saya. Kalau orang lain boleh kata geram denngan buah dada saya, tetapi suami saya tidak.

Dia tidak pandai memainkan peranan di situ melainkan hanya di sekitar telinga. Kalau adapun hanyalah untuk menggigit putingnya sahaja menyebabkan saya terus tiada nafsu untuk "bersama"nya. Tempat-tempat lain, jangan cakaplah.

Puas sudah saya memberikan buku-buku panduan mengenai hubungan suami isteri untuk dia namun hasilnya tetap hampa. Tolong lah saya DOKTOR.... !!!!!!!!!!!!!!

Jika suami lain tidak tahan menunggu masa isterinya bersih selepas haid, berbeza pula dengan suami saya, dia tahan walaupun hampir enam bulan tidak "bersama".

Bayangkanlah. Ini bukanlah cerita rekaan tetapi satu kenyataan yang pernah saya hadapi dan sedang saya hadapi kembali.

Untuk pengetahuan doktor juga, bukanlah nak membanggakan diri, tetapi untuk doktor bayangkan fizikal saya. Saya mempunyai susuk tubuh yang
dikategorikan menarik, dengan saiz pinggang 27cm, punggung 34 , dada 42 dan ketinggian 158cm serta berat badan 52kg adakah ini masih bukan satu tarikan kepada lelaki khasnya suamiKU ?

Adakalanya saya terangsang dan membayang sesuatu indah bersama suami ketika melihat atau membaca cerita-cerita yang mengaitkan seksual. Tetapi apakan daya itu hanyalah khayalan saya semata bukan satu reality.

Dan kini, saya teringin untuk merasai kebahagiaan dan keseronokan serta
kepuasan yang sebenar dalam hubungan seksual ini. Tetapi bagaimana ? Tolong saya DOKTOR! Saya terlalu dahagakan belaian kasih sayang tetapi kenapa suami terlalu dingin ? Berikan nasihat dan bantuan kepada saya........

Untuk pengetahuan DOKTOR juga, saya berumur 29 tahun dan mempunyai
seorang cahaya mata berumur 2 1/2 tahun dan kini sedang mengandung untuk anak yang kedua ( 4 Bulan usia kandungan ) Jasa dan segala nasihat dari doktor amat saya harapkan dan semoga Allah sahaja yang membalas budi dan segala jasa baik doktor ini. Wassalam

Khadijah

Jawapan:

Saya sungguh simpati dengan masalah puan dan ramai wanita yang mengalami penderitaan yang sama sebagaimana puan alami sekarang ini. Tetapi mereka agak segan silu untuk menceritakan masalah mereka. Dari cerita puan jelaslah kelihatan bahawa punca masalah ialah pada pihak suami yang agak dingin, terhadap keperluan seksual puan. Mengikut kajian pakar, biasanya kekerapan hubungan seksual suami-isteri adalah antara dua hingga tiga kali seminggu khususnnya di kalangan pasangan-pasangan yang muda. Kekerapan ini berkurangan apabila mereka menjangkau umur lima-puluhan, ketika mana seorang wanita mengalami "menopause" atau putus haid. Bagi puan yang begitu muda dan saya bayangkan puan seorang wanita yang sungguh menarik tetapi mengapa suami tidak begitu ghairah untuk mengadakan hubungan seksual dengan puan?

Kalau kita kaji punca masalah yang seperti puan alami kebanyakan adalah berpunca daripada gangguan fikiran akibat daripada stress ataupun tekanan jiwa , mungkin tekanan ini berpunca dari tempat kerja ataupun di sekitaran rumah-tangga atau juga akibat masalah kewangan atau lain-lain.

Kadang-kala berlaku di mana kedinginan suami juga berpunca dari hubungan sulitnya dengan wanita lain, tapi saya tidak mahu menimbulkan syak prasangka ini pada puan. Untuk menangani masalah puan, mungkin ada baiknya puan dan suami berjumpa dengan doktor pakar sakit puan, lebih-lebih lagi sekarang ini puan sedang hamil, untuk membincangkan permasalahan hubungan seksual ini. Mungkin doktor pakar sakit puan boleh memberi sedikit nasihat kepada suami ataupun meneroka punca masalah suami serta mencari jalan bagi mengatasi masalah tersebut sambil puan boleh membuat perbincangan secara peribadi dengan doktor pakar bidan yang sedang merawat puan tetapi masalah puan mesti diutarakan kepada doktor pakar bidan yang sedang merawat puan tanpa pengetahuan suami.

Adakalanya dingin seks di kalangan orang laki bukan saja disebabkan oleh tekanan mental atau jiwa malah ada beberapa penyakit khususnya penyakit-penyakit kencing manis darah tinggi penyakit urat saraf ataupun apa-apa jenis penyakit yang memerlukan pengubatan dalam jangka panjang. Pemeriksaan khusus untuk mengesan penyakit-penyakit ini mungkin perlu dilakukan oleh doktor pakar.

Tentang kepuasan/klimaks pada diri puan walaupun setelah setengah jam melakukan hubungan kelamin ini juga mungkin disebabkan faktor-faktor yang berpunca pada diri puan sendiri kerana pada kebiasaan jangka waktu atau tempoh bagi persetubuhan memanglah lebih kurang setengah jam. Sebenarnya terdapat beberapa jenis ubat yang boleh meningkatkan nikmat persetubuhan. Tetapi ubat-ubat ini sebaiknya digunakan dengan nasihat doktor.

Di klinik, kita menyediakan satu jenis 'intimacy gel' yang mungkin boleh meningkatkan kepuasan dan nikmat seks dikalangan wanita. Ia dipasarkan atas jenama 'Alura' dan perlu disapukan ke permukaan faraj khususnya disekitar kelentit sebelum melakukan persetubbuhan. Apabila digunakan , puan mungkin merasai sedikit kepanasan akibat dari kandungan menthol di dalam gel tersebut tapi ia tidak akan menjejaskan kenikmatan persetubuhan , malah ia akan lebih memuaskan. Mungkin puan boleh cuba gel ini, tapi jangan terlalu mengharap hasil dengan serta merta. Kadang-kala hasil kenikmatan hanya setelah beberapa kali digunakan.

Bagi mengatasi masalah dingin seks suami, cuba juga kaedah seks kaunseling dan terapi yang boleh diberikan oleh pakar saikologi. Kadang-kala kaedah urut traditional pun boleh memberi kesan positif.

Sekian terima kasih

Dr. Hamid Arshat


Sila fahami masalah hasil petikan di atas

Adakalanya dingin seks di kalangan orang laki bukan saja disebabkan oleh tekanan mental atau jiwa malah ada beberapa penyakit khususnya penyakit-penyakit kencing manis darah tinggi penyakit urat saraf ataupun apa-apa jenis penyakit yang memerlukan pengubatan dalam jangka panjang. Pemeriksaan khusus untuk mengesan penyakit-penyakit ini mungkin perlu dilakukan oleh doktor pakar.

Gunakan danshen plus untuk membersihkan urat saraf kita.

dari

shapiee
Kembali ke Muka Utama


Beli Sekarang

Harga Set Ahli

Danshen Plus , Dong Chong Cao dan Herbal S & P


+ +

Belian Online Sahaja!RM365 .00 sahaja

RM 10.00 (kos penghantaran)

RM 427.00 (harga bukan ahli)

RM 10.00 (kos penghantaran)(Tawaran Hanya Pada Iklan Ini Sahaja)

Mudah, Murah, Sah & Selamat!


Order SekarangCepat! Cepat! Cepat!

Harga Promosi Ini Akan Berubah Bila-Bila Masa...Tempah Sekarang

Murah & Mudah Belian Di Internet!24-JAM tempahan diterima!

Senangnya Membeli Di Internet...

Jimat Masa, Jimat Kos, Jimat Tenaga!

Cara Bayaran

Mudah, Cepat & Selamat!

Cara Pembayaran Kredit Kad

Pembelian Melalui kredit Kad. E-mel atau SMS pada saya dengan segera perkara berikut :1. Nama penuh

2. No H/P

3. No Kad Kredit

4. Tarikh Tamat Kad

5. Nama Bank

6. Jumlah Belian

7. Jenis Kredit Kad

8. Alamat Penghantaran PesananCara Pembayaran Tunai

Langkah 1Buat bayaran ke salah satu bank dibawah:
Nombor akaun Maybank: 012026114426

Nama: Sinar Tax And Management ServicesNombor akaun Public Bank: 4411236704

Nama: Shapiee Bin Abd Karim
Nombor akaun Bank Islam: 12092020111862

Nama: Arpah Bt Omar
Langkah 2:Hantarkan butiran-butiran dibawah melalui SMS atau email .


- Nama bank , masa , jumlah bayaran dan tarikh transaksi dibuat
- Nama Penuh anda
- Alamat Penuh anda

- No. Telefon andaNo Telefon : 017-6531512 (Arpah) 019-2095164 (Shapiee)

Email : danshenplus@yahoo.comAtau anda boleh faxkan Slip bank ke No. 03-87346062

bersama butiran diri anda.Jika anda tinggal di kawasan yang berdekatan anda boleh hubungi kami atau datang ke alamat seperti dibawah:Era Cekap Enterprise

No. 14A Tkt 1, Jalan Tun Abd Aziz

43000 Kajang, Selangor

Tel : 03-87365309 / 03-87371164

H/P : 017-6531512 / 019-2095164Penghantaran akan dilakukan melalui POS LAJU. Selalunya sampai dalam masa SEHARI - TIGA Hari bekerja.


Cepat,Dijamin Sampai & Selamat!
Yang Benar


.........................................................................
Perunding Kesihatan.
( shapieeabdkarim (at)hotmail.com)
(arpah-- eracekap(at)yahoo.com.P.S: Wakil Jualan Di Perlukan Segera.

Oleh kerana sambutan yang sungguh menggalakkan, Kami pelawa anda untuk menjadi wakil jualan kami.Sila e-mail kepada danshenplus@yahoo.com atau Tel: 019 -2095164 (Shapiee) atau 017-6531512 (Arpah) atau pejabat kami 03-87365309 untuk mendapatkan keterangan lanjut.P.PS Anda tidak akan jumpa Danshen Plus ini dimana-mana melainkan melalui laman web ini sahaja. Oleh itu usah bazirkan masa anda mencari disetiap kedai atau farmasi .

P.PS: Tawaran penjimatan dan tawaran "sale letter " ini terhad dan sah untuk pembelian disini sahaja. Tiada jaminan harga ini akan kekal walaupun esok pagi.

LETAK JAWATANLAH DATUK SERI FARIDTV3 memohon maaf kerana menyiarkan iklan yang menyinggung perasaan umat Islam. Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Rangkaian Telivisyen Media Prima Berhas, Datuk Seri Farid Ridzuan berkata sebagai orang yang bertanggungjawab meluluskan iklan itu, tidak terlintas di fikiran saya untuk menyinggunag perasaan mana-mana pihak.

Bagi saya, Farid patut telatk jawatan kerana cuai meluluskan iklan yang dibuat oleh Pengarah Kreatif TV3, Douglas Khoo Hong Seng yang menelan belanja RM200,000. Malah Douglas Khoo juga patutletak jawatan juga.

Iklan itu baru lima kali ditayangkan oleh TV3 telah menimbulkan kemarahan umat Islam kerana iklan sempena hari raya itu menggambarkan seorang Pak Haji mengajak kanak-kanak menaiki beca ajaib melintasi bulan seperti watak Santa Claus menaiki kereta salju yang dipacu oleh sekawan rusa kutub membawa hadiah Hari natal untuk kanak-kanak.

Iklan itu juga menampilkan babak kemunculan pelita melalui bunga teratai yang dikatakan menyamai fahaman agama Budhha.

TV3 membazir RM200,000 untuk kilan ini yang tidak boleh ditayangkan. Siapa yang bertanggungjawab membuat kerugian RM200,000 ini? Sudah tentu Farid. Oleh itu sudah sampai masanya Farid meletakkan jawatan. Begitu juga Douglas Khoo yang menyingguang perasaan orang Islam. Ramai lagi yang layak mengisi kedua-dua jawatan tersebut.