Selasa, Mei 26, 2009

PECAT SARAVANAN


Perdana Menteri, Datuk Seri Najib tun Razak perlu memecat Timbalan Menteri Wilayah Persekutuan, Datuk M. Saravanan kerana menghadiri majlis perhimpunan haram menyokong Tamil Elam di Batu Caves Ahad lalu.


Apa nak jadi dengan Saravanan? Kerajaan Malaysia menyokong resolusi Sri Langka berhubung dengan pengganas Tamil Elam. Oleh itu Saravanan kenalah menyokong kerajaan kerana memang jadi dasar kerajaan Malaysia tidak campur tangan urusan dalam negara orang.


Samy Vellu turut mencadangkan supaya kerajaan Malaysia tidak menyokong resolusi itu kerana menyinggung perasana orang India. Ini bukan soal menyinggung perasaan orang India kerana apa yang dibuat oleh Talim Elam adalah dikutuk juga oleh kerajaan India termasuk membunuh Rajiv Ghandi. Dalam soal pengganas, Malaysia tetap konsisten mengutuk Talim Elam yang terlibat dalam pembunuhan ramai rakyat Sri Langka.


Oleh itu usaha menyokong Tamil Elam di Malaysia adalah sama menyokong pengganas. Adakah saravanan yang menyokong pengganas tamil Elam wajar dikekalkan dalam kabinet? oleh itu Najib perlu serius dalam soal ini.