Sabtu, Februari 06, 2016

LETAK JAWATANLAH AEIZA

Ketua Puteri Umno Bahagian Bayan Baru, Aeiza Hassan sepatutnya meletakkan jawatan sebagai ketua puteri bahagian dan Exco Puteri Umno Malaysia kerana mempertikai pemecatan Mukhriz Mahathir sebagaio MB Kedah.

Beliau menulis surat kepada seorang Dato yang disebarkan dalam whatshap yang diterima oleh majoriti rakyat Malaysia. Beliau yang kecewa dengan cara Mukhriz diturunkan menulis telah ditanam hasrat sejak dari awal lagi jika Mukhriz turun dari jawatan MB Kedah, Umno bukan lagi pilihan kami.

Kalau exco puteri Umno Malaysia boleh menulis macam ini, apatah lagi rakyat biasa yang tak faham hujung pangkal kes Mukhriz disingkirkan sebagai MB. Exco puteri boleh berkata Umno bukan pilihan kami lagi maknanya dia akan mengundi pembangkang pada PRU akan datang. Sebab itu saya sudah banyak kali menulis dalam blog ini bahawa jika BN kalah bukannya kerana pembangkang kuat tetapi kerana orang macam Aieza yang tidak akan memilih BN lagi.

Oleh itu ketua puteri Umno Malaysia, Mas Ermieyati wajar memecat beliau dari jawatan Exco puteri Umno Malaysia. Walaupun penolong setiausaha puteri Umno Malaysia, Fahariyah Md Nordin menafikan whatsapp tersebut dengan mengatakan ia adalah fitnah. Sepatutnya Aeiza yang buat laporan polis bagaimana whatsapp yang menggunakan nama beliau boleh tersebar jika benar bukan beliau yang menulisnya.

Oleh itu saya mengalu-alukan kenyataan Fahariyah yang mahu buat laporang polis. Biar polis siasat sama ada Aeiza berbohong atau tidak.