Sabtu, Mac 19, 2011

MAN BUAT SURPRISE


Man yang dapat undi sms 18 peratus sebelum final Raja Lawak 5 bermula malam tadi sempat mengejar Kumpulan Balas yang mendapat 48 peratus. Ini yang menyebabkan Man yang popular dengan perkataan surprise betul-betul surprise bila diumumkan sebagai Raja Lawak 5.

Ini yang menyebabkan beliau terkejut kerana dia ingat Kumpulan Balas yang menjadi juara setelah Kumpulan R2 diumumkan sebagai naib juara. Ternyata lawak Man amat bertenaga berbanding dengan lawak Kumpulan Balas. Balas gagal mempersembahkan musical comedy manakala Man yang berpidato mengenai Mat Rempit berjaya membuat persembahan musical comedy. Ketiga-tiga juri, David Teo, santhya dan Shaulin Auki memberi standing ovation kepada Man selepas beliau membuat persembahan kedua.

Setiap minggu undian akhir sms menunjukkan Kumpulan Balas mendapat tempat pertama diikuti oleh Kumpulan R2 dan Man tetapi malam akhir penonton berjaya merubah kedudukan Balas hingga mendapat tempat ketiga.

Tahniah kepada Man. Semoga Astro memberi peluang kepada Man membuat shownya sendiri supaya dia tidak tenggelam seperti Yus dan Kumpulan Kecik.