Selasa, September 01, 2015

BANGANGNYA KETUA MENTERI MELAKA

Dalam suasana bekas presiden umno, dr mahathir mohamad memalukan umno dengan menyertai perhimpunan haram bersih 4, ketua menteri melaka, idris haron berkata sebarang tindakan kepada bekas pm itu akan mengeruhkan suasana.

Nampak sangat idris haron ini bangang. Sepatutnya beliau mempertahankan umno dan kesal dengan tindakan dr mahathir itu. Sebaliknya kenyataan ahli majlis tertinggi umno itu seolah olah merestui tindakan dr mahathir.

Baru baru ini beliau merasmikan persidangan perwakilan umno bahagian wangsa maju dan majoriti perwakilan tertidur ketika beliau berucap kerana tidak pandai meyakinkan rakyat menjawab isu isu semasa. Kalau idris gagal menjelaskan isu semasa macam mana rakyat hendak faham isu isu 1mdb dan sebagainya.

Sebagai pemimpin umno sepatutnya beliau sehati sejiwa dengan presiden umno. Sungguh malang orang melaka berketuamenterikan idris haron.

Di melaka beliau gagal menawan hati rakyat seperti yang dibuat bekas ketua menteri, ali rustam. Di zaman ali jam 3 pagi rakyat dapat jumpa ketua menteri di kediaman rasmi sebaliknya di zaman idris sudah jadi ketua menteri jam 8 hingga 5 petang.

Sungguh malang rakyat melaka sekarang. Kalau pm masih simpan orang seperti idris, saya tak tahu apa yang berlaku kepada umno melaka. Tak sangka ada juga ketua menteri yang pro dr mahathir.