Selasa, September 14, 2010

HARAMKAN FILEM TAMIL DI TV


Sudah sampai masanya kerajaan mengharamkan penayangan filem Tamil di televisyen. Kalau kita lihat filem Tamil penuh dengan keganasan. Bila bergaduh, terus bawa parang untuk membunih si hero. Pengaruh filem Tamil menyebabkab banyak keganasan berlaku di kalangan kaum India di negara kita.

Paling terbaru kita lihat bagaimana seorang peguam tergamak membunuh empat orang musuhnya termasuk Datuk Sosilawaty Lawia. Selain dari pukul, bunuh, mayat empat orang ini pula dibakar. Betapa ganasnya seorang terpelajar seperti peguam ini sering kita lihat dalam filem-filem Tamil.

Oleh itu sudah sampai masanya filem Tamil diharamkan penayangannya di tv dan juga di pawagam. Apakah kita mahu negara kita ini dipenuhi dengan pembunuhan kejam seperti ini berulang? Cukuplah kita dengar kisah Mona Fendi mengerat mayat Datuk Mazlan Idris menjadi 18 potongan. Setiap hari akhbar laris di pasaran kerana semua orang mahu mengikuti perkembangan pembunuhan kejam Sosilawati sehingga ada akhbar harian yang mendahului polis yang mengatakan Sosilawati sudah dibuh sedangkan polis mengesahkan pembunuhan itu sehari kemudian.

Tahniah kepada polis yang cekap menyelesaikan kes ini. Ini bermakna di zaman canggih ini teknologi banyak membantu polis. Walaupun handphone Sosilawaty tidak ditemui tetapi maklumat nombor orang yang menghubungi aatau yang dihubungi Sosilawati dapat dikesan semula. Inilah untungnya di zaman teknologi yang memudahkan penyiasatan polis.