Rabu, Mac 10, 2010

SALAHKAH MUFTI JADI ORANG TENGAH?


SAya rasa tidak salah Mufti Perak, Tan Sri Harussani Zakaria jadi orang tengah di antara PAS dengan UMNO kerana beliau bukanlah orang parti. Oleh itu pengakuan Pesuruhjaya PAS Perak, HaJI Ahmad Awang bahawa beliau pernah dihubungi Harussani selepas pilihanraya umum 2008 untuk membentuk kerajaan perpaduan antara BN-PAS di Perak bukanlah perkara yang mengejutkan.

Kalau orang UMNO yang hubungi Haji Ahmad, sudah tentu bieliau tidak layan. Maka orang berkecuali seperti Mufti yang perlu jadi orang tengah untuk merapatkan semula BN dan PAS tetapi PAS tidak suka berbaik dengan UMNO kerana rela jadi alat kepada DAP.

PAS yang tidak mahu berpadu dengan BN sebaliknya rela menjadi alat DAP untuk menjadi MB Perak melalui Datuk Seri Nizar Jamaluddin. Di Selangor juga fomula yang sama diberikan kepada PAS supaya Datuk Dr. Hassan Ali jadi MB tetapi formula UMNO ini ditolak kerana PAS leboh sanggup PKR jadi MB di Selangor.

Sekarang lihat apa yang berlaku di Selangor? Hassan Ali suruh rampas arak di kedai di Shah Alam, Exco DAP, Ronnie Liu pula melepaskannya. Jadi di mana sebenar perjuangan PAS untuk mencegah arak.

Kita tidak boleh marah kepada Nik Aziz yang mengatakan Karpal Singh kini sudah menerima perjuangan Islam PAS, kerana Nik Aziz sudah sampai tahap cakap mengarut. Kalau kita kata dia nyanyuk, nanti kita pula dimarahinya kerana fatwanya selalu bertukar-tukar sampai orang PAS sendiri bingung dengan fatwa ciptaan Nik Aziz.

Dulu suara wanita aurat kini wanita dah boleh jadi YB di Kelantan. Siapa yang keluarkan fatwa ini kalau bukan Nik Aziz sendiri.

Baguslah perjuangan kita. Anwar Ibrahim sudah tak layak jadi Ketua Pembangkang kerana ramai wakil rakyatnya sudah jadi ahli parlimen bebas. Maka siapa yang dapat jadi ketua Pembangkang, kalau bukan orang DAP (Lim Kit Siang). Jadi sedarlah orang melayu, apakah kita sanggup lihat selepas pilihanraya umum akan datang Lim Kit Siang jadi Perdana Menteri kerana wakil rakyat DAP melebihi bilangan wakil rakyat PKR dan PAS kalau Pakatan Rakyat menang? Oleh itu semua orang Melayu kembalilah menyokong BN semula pada pilihanraya umum akan datang.Cukuplah beri peluang Pakatan Rakyat memerintah Selangor, Pulau Pinang, Kedah dan Kelantan.

Bersatulah demi survival orang Melayu.