Sabtu, Mac 31, 2018

JANGAN TERSALAH PANGKAH

SEMPORNA, 31 Mac (Bernama) -- Anggota Majlis Tertinggi UMNO Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek mengingatkan penduduk di daerah ini agar tidak tersalah undi parti pada pilihan raya umum ke-14 (PRU14) hanya kerana sayang pada seseorang individu.

Ahmad Shabery yang juga Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani berkata yang kuat itu bukan individu tetapi kerajaan di belakang wakil rakyat tersebut yang sebenarnya membantu rakyat.

"Sebab itu PRU kali ini jangan salah pangkah macam Filem P Ramlee iaitu Ali Baba dan 40 Penyamun, yang pangkah-pangkah tetapi terpangkah tandas dan hasilnya pun dapat isi dalam tandas," katanya ketika berucap merasmikan Gelombang Nelayan Nasional 2018: Seaweed Splash di Tapak Regatta di sini, hari ini.

Hadir sama pada program itu Anggota Dewan Undangan Negeri (ADUN) Senallang Datuk Seri Nasir Sakaran dan Pembantu Menteri Kewangan Sabah merangkap ADUN Bugaya Datuk Ramlee Marahaban.

Dalam pada itu, Ahmad Shabery berkata kerajaan Barisan Nasional (BN) merupakan kerajaan kuat yang tidak meminggirkan warga bandar dan luar bandar yang terdiri daripada petani, pesawah dan nelayan.