Sabtu, Ogos 21, 2010

HUDUD AKAN PISAHKAN PAS DENGAN PAKATAN RAKYAT


Saya sokong dengan ketegasan Menteri Besar Kelantan, Datuk Nik Aziz Nik Mat yang akan melaksanakan hukum hudud di Kelantan. Bila Nik Aziz tegas, ini bermakna PAS akan keluar dari Pakatan Rakyat kerana DAP tetap menentang cadangan itu.Pengerusi DAP,Karpal Singh bukan main marah dengan kenyataan Nik Aziz itu.

Oleh itu biarlah PAS keluar dari Pakatan Rakyat. Biar PKR tinggal dengan DAP sahaja yang sudah tentu mereka tidak dapat tubuh kerajaan pusat dalam pilihanraya umum akan datang. PAS akan sendirian bertanding menentang BN dan Pakatan Rakyat. Jadi biarlah Nik Aziz tegas walaupun ia mungkin tidak boleh dilaksanakan kerana ia bertentangan dengan perlembagaan persekutuan.

Kita lebih suka DAP berbalah dengan PAS supaya Pakatan Rakyat lebih lemah untruk berdepan dengan BN pada pilihanraya umum akan datang. Oleh itu pemimpin UMNO perlu eksploitasi sebaik mungkin isu ini supaya PAS ditendang keluar dari Pakatan Rakyat. Tahniah Nik Aziz yang sudah melihat ini peluang PAS keluar dari Pakatan Rakyat.