Ahad, September 20, 2009

ASTRO MENDAHULUI PENGUMUMAN HARI RAYA
Malam tadi pada jam 7.30 malam Astro 105 telah menyiarkan takbir hariraya sedangkan pengumuman hari raya diumumkan dalam berita TV3 pada jam 8.17 malam. Nampaknya Astro telah mendahului pengumuman hari raya.

Sepatutnya takbir disiarkan oleh Astro selepas pengumuman rasmi dalam berita TV3. Saya berharap Astro tidak ulangi kesilapan ini di masa akan datang. Hari ini umat Islam berhari raya aildil fitri di seluruh dunia. Saya tidak pergi ke mana-mana hari ini cuma menonton Astro di rumah.

Seperti biasa Astro 105 menyiarkan dua drama airmata Rashid Sibir. Pagi tadi jam 6 ulangan Takbir Suci lakonan Nasir Bilal Khan, Ellie Suriyati. Jam 2 tadi pula drama lakonan Fauziah Nawi, Azizan Nin iaitu Takbir Terakhir. Semalam Astro juga menyiarkan drama Rashid Sibir lakonan Fauziah Nawi, beego dan Jalil Hamid. Seperti biasa drama-drama Rashid Sibir amat menyentuh hati kita hingga tidak disedari air mata kita menitis. Tahniah kepada Rashid Sibir.

Sejak malam tadi saya menerima lebih dari 30 sms dari kawan-kawan yang mengucapkan selamat hari raya dari Lina Lembah Jaya, Burn Penerangan, Wan Jasni, Emi Raub, Zaki, Jee Sungai Tua, Kamri bangi, Kak Long dan Faizal di Batu Gajah, Datuk Kamal Amir, Zahari Said, Haji Rosli suami boss, Seha GMC, Zawawi Zin, Hairul Muar, Datuk yusof Annas, Borhan Dollah Timbalan KSU Kementerian Belia dan Sukan, Norehan Mokhtar dua pupu, Salahuddin dua pupu, Datuk Rizalman Abdullah, Yazid Damansara Damai, Yazeed Datuk Kayoom, Pak Yusof Kerteh Enam,Fadilah Bukit Mentok,Datin Ira Aura Seri, Haji Mat Ali Kuala Ibai, Zul, Drs Kamaruzaman Kuantan, Roslay Raffie, Datuk Azman Taiping, Haji Bidin Beseri Saad, Haji Abu Bakar Ahmad, Datuk Nordin Vas Aero dan dari dua no handphone yang saya tidak kenali pengirimnya iaitu nombor 0129844492 dan 0199157007. Terima kasih kepada semua. Selamat hari raya kepada semua pembaca blog ini, maaf zahir dan batin.

Saya beraya di rumah di Chukai sendirian kerana anak-anak pulang ke rumah neneknya di Pasir Gajah sejak malam tadi. Petang tadi baru saya dapat beraya dengan mereka. Inilah kali pertama kami tidak beraya bersama.