Khamis, Julai 07, 2016

NABI YUSUF PUN TURUT DIFITNAH

Ghani kesal tindak tanduknya disalahfaham oleh emak saudaranya. Dia tak sangka isu yang meletup dua bulan lepas belum selesai lagi.


Segala galanya bermula apabila Ghani mengucapkan selamat hari jadi kepada menantu emak saudaranya. Suami menantunya sudah meninggal dunia tahun lepas. Ghani ucapkan happy birthday dalam wasap grup family mereka. Entah macam mana isteri sepupunya itu suruh Ghani hantar KFC sebagai hadiah hari jadi.

Ghani yang lurus bendul pun hantar KFC ke rumah emak saudaranya. Walaupun suaminya sudah meninggal, dia masih duduk sekali dengan mentuanya. Mujur masa Ghani hantar KFC ke rumah mak saudaranya, birthday girl tiada di rumah dan balik ke kampungnya.

Rupa rupanya KFC menjadi isu mak saudaranya menyerang Ghani. Yang peliknya mak saudaranya tak wasap Ghani sebaliknya wasap adik Ghani supaya menasihati Ghani tidak kacau bini anaknya. Apabila adik Ghani beritahu abangnya hasrat emak saudaranya jangan kacau menantunya Ghani pun cerita masalah sebenar bermula dengan ucapan happy birthday dan tiada niat untuk mengganggu bini sepupunya itu.

Tetapi apabila anak anak Ghani mengunjungi rumah emak saudaranya petang semalam, emak saudaranya ungkit lagi isu KFC. Ghani hanya tersenyum kerana Nabi Yusuf pun kena fitnah dengan Siti Zulaikha apatah lagi manusia biasa sepertinya.Cuma dia kesal isu yang dianggap sudah selesai itu masih berbunyi lagi.Ghani pun tak tahu apa motif mak saudaranya memburuk burukkan dirinya.