Isnin, November 24, 2008

BUKAN AHLI UMNO TAK PERLU DEDAH NAMA


Saya hairan kenapa seorang calon Naib Presiden UMNO, Khaled Nordin takut Dr. Mahathir mendedahkan nama calon yang terlibat dalam politik wang. Adakah kerana dia turut terbabit dengan politik wang?Kenapa beliau harus takut jika beliau tidak terlibat dengan politik wang. Beliau dikatakan merayu bekas Presiden UMNO itu agar memikirkan semula hasratnya untuk mendedahkan senarai nama pemimpin UMNO yang terbabit dengan politik wang.Katanya lagi, ini kerana tindakan tersebut bakal memberi implikasi negatif yang besar kepada parti.Yang hairannya kenapa Dr. Mahathir beriya benar mahu membuat pendedahan itu. Adakah kerana beliau takut anaknya, Mukhriz kalah dalam pertandingan ketua pemuda Mac depan.
Kononnya Khairy dan Dr. Khir dikatakan terlibat dengan politik wang walaupun ia sukar dibuktikan. Sehubungan dengan itu, jangan buat tuduhan sembarangan tanpa sebarang bukti.
Dari segi hak, Dr. Mahathir tidak berhak buat pendedahan kerana dia bukan lagi ahli UMNO. Sila masuk UMNO terlebih dahulu, barulah membuat pendedahan.