Selasa, Mei 01, 2018

MAHATHIR BUAT TUDUHAN PALSU LAGI

PUTRAJAYA, 1 Mei (Bernama) -- Jabatan Imigresen Malaysia tidak melakukan pemeriksaan ke atas Pengerusi Pakatan Harapan Tun Dr Mahathir Mohamad ketika beliau berada di Lapangan Terbang Sultan Mahmud di Kuala Terengganu sebelum berlepas ke Subang.

Ketua Pengarah Imigresen Datuk Seri Mustafar Ali berkata pihak imigresen tidak melakukan pemeriksaan ke atas pemimpin pembangkang tersebut memandangkan beliau menaiki penerbangan domestik.

"Saya telah mendapatkan maklumat dan pengesahan daripada Pengarah Imigresen Terengganu (Rahim Hanafi ) menyatakan ada penerbangan dari Kuala Terengganu ke Subang yang dinaiki Tun Mahathir namun tiada pemeriksaan dilakukan ke atas beliau kerana itu merupakan penerbangan domestik," katanya ketika dihubungi Bernama hari ini.

Terdahulu ketika berceramah di Dengkil, Dr Mahathir mendakwa beliau diperiksa oleh pihak Jabatan Imigresen dan Jabatan Kastam Diraja Malaysia ketika berada di Terengganu sebelum terbang ke Subang.

"Saya baru balik dari Terengganu pagi tadi. Terengganu dalam Malaysia dan saya diperiksa oleh kastam dan imigresen. Kami tidak membawa apa apa dengan kami lagipun kami sudah berada dalam Malaysia," katanya.

Dr Mahathir sebelum ini mendakwa pesawat yang sepatutnya menerbangkan beliau dari Subang ke Langkawi baru-baru ini disabotaj namun dinafikan Pihak Berkuasa Penerbangan Awam Malaysia (CAMM) hasil pemeriksaan menyeluruh.

-- BERNAMA

6,513 ORANG BACA BERITA AHMAD SAID TAK PATUT KUTUK CALON BN

" Ahmad Said tak patut kutuk calon BN"  yang disiarkan oleh catatanzabidi pada 23 April lalu mendapat 6,513 hits paling tinggi bagi blog ini untuk bulan April 2018. 10 rating tertinggi bagi bulan April adalah seperti berikut:-

1. Ahmad Said tak patut kutuk calon BN (23 April) - 6,513 hits
2. Umno diminta pecat Tajul Urus (5 April) - 5,532 hits
3. BN Terengganu perlu akur calon MB pilihan PM (11 April)
4. Razif sedia tanding kerusi parlimen (3 April)
5. Ku Nan berani arah MyPPP pecat Kayveas tapi tak berani pecat Ahmad Said (26 April)
6. Umno akhirnya dapat kerusi Bandar Tun Razak tapi Shahrizat yang tanding (13 April)
7. Jangan letak calon wanita di tempat yang BN kalah (15 April)
8. Abu Bakar bakal KM Melaka? (27 April)
9. Ahli majlis tertinggi Umno pun tiada semangat kepartian yang tinggi (23 April)
10. Shahrizat tolak tawaran bertanding di Bandar Tun Razak (16 April)