Selasa, Februari 24, 2009

SIAPA YANG PUNYA REPUTASI YANG BAIK?

Sejak rencana Haji Dol kuasai UMNO Kemaman tersiar dalam akhbar WATAN minggu ini, ramai yang menghantar sms kepada saya. Ada yang menyokong saya dan ada juga yang mengutuk saya.


Seorang ahli jawatankuasa UMNO bahagian Kemaman, Haji Mustafa Abdul Rahman marahi saya kerana menulis rencana itu dalam kereta sepanjang perjalananan dari Kemaman ke Kuala Lumpur malam Ahad lalu. Katanya, UMNO sedang nazak. Jika sesama ahli UMNO ditulis keburukan, maka yang rugi UMNO sendiri dalam pilihan raya umum akan datang.


Saya tak mahu komen pandangan Haji Pa itu kerana saya sedang menyiapkan siri kedua rencana tersebut.


Dalam pada itu ada seorang manusia menghantar sms kepada kawan saya. Kawan saya forward sms itu kepada saya, "Haji, saya dah lama nasihatkan haji jangan berkawan dengan simulut betina, sekarang ini ramai orang pandang serong terhadap haji terhadap apa-apa yang dia lakukan. Dia bangga apa yang dia buat sampai cerita dalam blog dia orang cari dan nak katak dia, sedangkan ajk bahagian yang sokong dia tu sebenarnya pengecut di depan mb tunduk kepala. Haji juga dibaham ditahik angkara zabidi. Haji orang lama yang mempunyai reputasi yang baik dulu rosak angkara budak u otak pasir gajah. Haji mati ke kalau tak berkawan dengan dia? haji dah kaya sekarang dengan budak bodoh gitu, angin tinggi, muka dok malu langsung".


Saya rasa lebih baik orang itu hantar sms kepada saya terus. Tak perlulah melalui orang lain. Kalau hantar sms kepada saya, dapat saya jawab sms itu untuk mengetahui siapa yang ada reputasi yang baik.