Ahad, Disember 14, 2008

TERIMA KASIH


Terima kasih kepada semua rakan-rakan dan saudara-mara yang sudi hadiri majlis perkahwinan anak sulung saya, Siti Zuhairatun dengan Hairul Faizal Haji Ahmad di rumah kami di Taman Mohd. Noor, Chukai, Kemaman semalam.
Juga terima kasih kepada semua penduduk Pasir Gajah yang sudi hadir. Kebetulan pengantin perempuan yang berasal dari Pasir Gajah kahwin dengan orang Batu Gajah, Perak.Cuaca yang baik menyebabkan ramai yang hadir. Empat hari sebelum itu jalan raya ke Pasir Gajah telah terputus kerana banjir di Sungai Pinang. Alhamdulillah jalan raya dibuka semula menyebabkan ramai penduduk asal kampung saya dapat hadiri majlis itu.

Kebetulan semalam Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak datang ke Kuala Terengganu maka semua ahli-ahli jawatankuasa bahagian,pemuda,wanita dan puteri UMNO Kemaman yang dijemput hadir tidak dapat datang ke majlis saya kerana mereka kena pergi ke Kuala Terengganu.

Namun demikian majlis rumah saya tetap meriah dengan kunjungan saudara mara dari Kuala Lumpur, Kelantan, Pahang, Kuala Terengganu dan Dungun. Rakan-rakan seperti Omar Aziz, Sulong Derahman, Haji Din yang sudi menyumbang suara mereka turut memeriahkan majlis karaoke yang diadakan sepanjang majlis berlangsung dari jam 12 tengah hari hingga 6 petang.Malah abang ipar, Zakaria dan adik-adik ipar Fauzi dan Nazri yang tak pernah saya dengar suara mereka turut menyanyi. Pendek kata majlis karaoke yang didjkan oleh Burn amat meriah sekali. Terima kasih kepada Burn yang sudi menyewa set karaokenya dan menjadi DJ pada majlis tersebut.

Pendek kata tanpa kehadiran VIP majlis semalam turut meriah. Juga terima kasih kepada Datuk Shahrir Samad yang menjawab sms saya dengan menulis,”terima kasih di atas jemputan. Maaf tapiberada di luar Kuala Lumpur pada hari itu. Tahniah kerana menerima menantu”.

Datuk Seri Dr. Khir Toyo turut menjawab sms saya ,” saya kebetulan berada di luar negara mempengerusikan mesyuarat Majlis Belia Asia”. Juga tidak ketinggalan kepada ahli parlimen Kuala Nerus, Datuk Nasir Tan Sri Ibrahim yang sempat menemui saya di parlimen dan mengatakan maaf kerana tidak dapat hadir.

Melalui ruangan ini, saya ucapkan terima kasih kepada semua yang telah hadir dan tak dapat hadir tetapi sempat telefon saya dari Kota Kinabalu iaitu Datuk Haji Abdul Karim Ghani dan Datuk Salleh Said Keruak yang sms saya dari Kota Mekah memberitahu saya bahawa beliau tidak dapat hadir. Budi kalian semua saya tak lupa. Juga kepada seorang kawan yang datang ke Kemaman pada tengah malam tapi segan nak singgah di rumah saya tetapi kirim duit kepada Azman Shah. Terima kasih.