Selasa, November 18, 2008

VIP KENA DEMAM DENGGI

Lucu juga bila Timbalan Menteri Penerangan, Tan Lian Hoe masuk Hospital Kuala Lumpur kerana sakit demam denggi. Dalam suasana kerajaan menjalankan kempen kepada rakyat supaya memerangi demam denggi, lucu juga bila pemimpin kerajaan sendiri kena demam denggi.

Bila sakit begini, Tan Lian Hoe perlulah insaf kerana dia terlalu celupar menyinggung perasaan orang Melayu baru-baru ini. Sedangkan kerusi timbalan menteri menjadi miliknya kerana dia menang di kawasan Melayu. Pada pilihan raya umum lalu, Menteri Besar Perak, Tajol Rosli menangis bersama ahli jawatan kuasa UMNO Bahagian Gerik apabila mengorbankan kerusi parlimen Gerik kepada Gerakan.

Tetapi Tan Lian Hoe manusia yang tidak bersyukur dan tidak mengenang budi jasa ketua UMNO bahagian Gerik, Tajol Rosli. Oleh itu bila sakit begini, bolehlah beliau letak jawatan atas sebab-sebab kesihatan. Amat memalukan pemimpin kerajaan sakit kerana demam denggi. Jadi sudah sampai masanya dia berundur dari politik. Para pengundi Gerik tidak mahu pemimpin yang hipokrit seperti Lian Hoe yang berpura-pura pakai baju kurung untuk ambil hati pengundi Melayu.