Jumaat, Julai 15, 2011

PAS, PARTI AMBIGA SREENEVASAN


Tahniah kepada PAS yang menjadi pengikut setia Ambiga Sreenevasan yang menjadi Pengerusi Bersih. Yang ketuai Bersih adalah orang keling tapi yang ramai berarak ialah orang melayu. Tak nampak orang Cina dan keling berarak.

Lim Kit Siang, Lim guan Eng tak nampak batang hidung. Begitu juga Karpal Singh. Yang bodoh ialah orang Melayu yang jadi pengikut Ambiga terutamanya ahli PAS dan PKR yang sudah tentu orang Melayu.

PAS kini bukan lagi Parti Islam Semalaysia sebaliknya Parti Ambiga Sreenevasan (PAS). Oleh itu sudah sampainya Ambiga masuk Islam dan memimpin PAS. Haji Hadi sudah tua. Ada orang berkata perhimpunan haram 9 Julai menjulang semula nama Haji Hadi sebagai pemimpin PAS yang tenggelam selama ini. Bila beliau ditangkap beliau dijulang sebagai wira dan kepulangannya ke Kuala terengganu disambut 2,000 orang di lapanganterbang Sultan Mahmud.

Baru-baru ini saya jumpa Pak Mat Petai dari Gombak. beliau penyokong PAS yang setia. Dia bekerja di pejabat DUN Gombak Setia yang diwakili oleh Datuk Dr. Hassan Ali. Tugas Pak Mat Petai ialah mengedarkan akhbar Harakah dan akhbar Selangor Kini. Menurut Pak mat petai, jika hari itu ada orang lawan Haji Hadi sudah tentu Haji Hadi kalah dalam pertandingan Presiden PAS.

Oleh kerana tiada yang berani lawan beliau, maka beliau menang tanpa tanding. Kini PAS tak perlu risau kalau haji Hadi tidak memimpin PAS lagi, kerana selepas ini Ambiga yang sinonim dengan PAS (Parti Ambiga Sreenevasan) akan memimpin PAS. oleh itu peluklah Islam segera Ambiga dan kita nak tengok wajah baru Ambiga pakai tudung.