Isnin, Januari 19, 2009

KESILAPAN WAN FARID


Ramai yang sms saya semalam kenapa saya tak ulas kemenangan PAS atau kekalahan BN dalam blog saya. Kebetulan semalam saya sibuk uruskan hal peribadi saya di Kemaman. Saya uruskan perceraian saya dengan isteri saya, Zaitun Othman di mahkamah rendah syariah Kemaman. Semalam saya failkan kes saya dan kes saya akan didengar pada 3 Februari ini, 15 hari dari sekarang.


Kami pernah bercerai talak satu pada 24 Disember 2006 tetapi kami rujuk semula pada 20 Februari 2007. Hampir dua tahun kami bersama semula, tetapi kami tidak sefahaman. Kami tak boleh berpura-pura lagi. Jadi jalan terbaik, lebih baik kami bercerai semula. Jadi saya tak sempat tulis yang baru semalam kerana sibuk di mahkamah syariah.


Hari ini baru ada masa untuk menulis semula. Dari awal lagi semua sudah meramalkan BN kalah kerana sikap calonnya, Datuk Wan Farid Wan Salleh. Pada hari kedua, selepas hari penamaan calon, bila ramai wartawan pergi ke rumahnya sebelah pagi nak jumpanya, dia tak turun dari keretanya. Sebaliknya PA nya beritahu beliau ada urusan peribadi. Wartawan BERNAMA ada merungut kalau macam ini sikap calon BN, macam mana BN nak menang.


Seperti kata Tun Dr. Mahathir Mohamad, BN salah pilih calon. Kalau pilih orang lain, mungkin BN tak kalah teruk. Saya ingatkan PAS menang tipis, rupanya BN kalah teruk. Ini bermakna ramai ahli UMNO tidak keluar mengundi kerana sabotaj Wan Farid.


Kesilapan Wan Farid beliau tukar ramai pengerusi JKKK selepas menang semula ketua UMNO bahagian Kuala Terengganu Oktober lalu. Pengerusi JKKK ini ada pengaruh. Kalaub seorang Pengerusi ada 50 undi, kalau 10 orang pengerusi JKKK, berapa undi Wan Farid sudah hilang?


Wan Farid mungkir janji. Dia kata nak bayar sewa rumah WATAN ambil. Dia suruh saya berhubung dengan Mat Kerak. Mat Kerak kata Wan Farid tak beritahu pun. Tuan rumah marah. Adik beradik dia ada 7 orang. 14 undi. Kalau 14 pengundi beritahu kawan rapat pula, maknanya semakin banyak undi yang Wan Farid hilang? Salah siapa dia mungkir janji?


Banyak lagi yang mahu diulas. Tunggulah di masa akan datang.