Isnin, Disember 27, 2010

BAKAL MENANTU KEDUA

Syukurlah pada petang 25 Disember lalu, selesai majlis pertunangan anak perempuan saya yang kedua, Siti Zuraifah,26 tahun. Angah adalah seorang pensyarah di TATIUC, Kijal, Kemaman, Terengganu yang baru tamat menyudahkan Masternya di UPM, Serdang.

Angah bertunang dengan orang Kulim Bharu, Kedah bernama Syam. Syam bekerja di Agensi Maritime Malaysia dan knbi sedang belajar memandu helikopter di Ipoh. Kursusnya dijangka tamat pada bulan Mei 2011. Selepas habis kursus baru Syam dibenarkan bernikah.

Dalam usia 51 tahun, saya rasa semakin tua kerana sudah menerima seorang menantu, Faizal orang Batu Gajah, Perak suami kepada Siti Zuhairatun, 28 tahun. Mereka sudah mendapat anak sulung, Insyirah Balqish, 6 bulan yang merupakan cucu sulung saya yang pertama.

Majlis pertunangan diadakan di rumah Along di Bukit Mahkota, Bangi kerana memudahkan rombongan dari Kedah datang. Kalau mereka hendak pergi Kemaman agak jauh. Kenduri pada bulan Jun nanti diadakan di rumah kami di Kemaman. Oleh itu biarlah majlis pertunangan diadakan di Kuala Lumpur manakala kenduri perkahwinan nanti dibut di Kemaman, Terengganu.