Jumaat, April 20, 2018

PEMIMPIN DAP BUTA KEBENARAN

CHUKAI, 20 April (Bernama) -- Anggota Majlis Tertinggi UMNO Datuk Seri Shabery Cheek menyifatkan DAP sebagai sebuah parti yang dianggotai oleh mereka yang 'buta' kepada kebenaran dan hanya menerima sesuatu pendapat yang menyebelahi mereka sahaja.

Beliau berkata ini terbukti apabila parti itu menerima Tun Dr Mahathir sebagai sekutu mereka sedangkan suatu ketika dahulu mereka bermusuhan.

"Begitu juga dengan Anwar Ibrahim... dulu mereka kata tidak benar, tetapi bila bersama mereka, ia menjadi benar," katanya ketika ditemui Bernama selepas merasmikan program Kem Kesihatan bersama cegah kanser di Felda Kerteh Enam, di siini hari ini.

Ahmad Shabery berkata seperti Naib Pengerusi DAP Dr Tan Seng Giaw yang dulu bersama mereka, dianggap sentiasa berkata benar tetapi apabila Tan menyatakan sesuatu yang tidak menguntungkan mereka,segala pendapatnya tidak dihargai serta tidak memberi erti apa-apa.

Beliau berkata demikian ketika ditanya mengenai nasib Tan yang merupakan penyandang kerusi Parlimen Kepong selama sembilan penggal sejak 1978 tetapi kini telah dipinggirkan dan mungkin akan digugurkan oleh parti itu kerana bercakap benar mengenai tuduhan gabungan pembangkang bahawa Malaysia akan menjadi negara bankrap