Ahad, Januari 21, 2018

RAKYAT KELANTAN BUKAN MAHU STADIUM BAHARU

PASIR PUTEH, 20 Jan (Bernama) -- Kerajaan persekutuan akan membina sebuah stadium negeri bertaraf antarabangsa jika Barisan Nasional (BN) kembali memerintah Kelantan pada pilihan raya umum ke-14 (PRU14) ini.

Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Kelantan Datuk Seri Mustapa Mohamed berkata pembinaan stadium itu antara perkara yang akan dimuatkan dalam manifesto BN Kelantan yang sedang dirangka.

"Kita akan kenal pasti tapak yang sesuai untuk membina stadium baharu tersebut sama ada di Pasir Puteh atau Machang," katanya kepada pemberita selepas merasmikan peletakan batu asas pembinaan Pasar Selising di sini, hari ini.

Hadir sama Timbalan Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Kelantan merangkap Timbalan Menteri Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah Datuk Ahmad Jazlan Yaakub, Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Dr Asyraf Wajdi Dusuki dan Ketua UMNO bahagian Pasir Puteh Datuk Zawawi Othman.

Mustapa yang juga Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri berkata pembinaan stadium itu bagi memenuhi hasrat rakyat negeri ini berikutan kegagalan kerajaan negeri pimpinan PAS menunaikan janjinya untuk membina sebuah stadium baharu di Bukit Merbau di sini.

Ulasan saya, rakyat Kelantan bukannya mahu stadium baharu sebaliknya mereka mahu benda yang lebih bermakna daripada manifesto BN Kelantan.

Jika ini yang diumumkan oleh Tok Pa maka BN tak dapat mengambil kesempatan dari pertandingan tiga penjuru BN-PAS-Amanah pada PRU akan datang. Sepatutnya Tok Pa memasukkan pemulangan royalti minyak kepada rakyat Kelantan jika BN berjaya menawan semula Kelantan.

Rakyat Kelantan diabaikan royalti minyak oleh Tun Dr Mahathir Mohamad ketika beliau menjadi PM. Maka senjata ini lebih kuat untuk menawan Kelantan dalam usaha Dr Mahathir mahu menumbangkan kerajaan PAS.