Isnin, Januari 03, 2011

TIMBALAN MENTERI ADA SKANDAL?Tanpa dirancang pada petang Jumaat lalu (31 Disember 2010) seorang rakan ajak saya ke Jitra, Kedah menemaninya hantar anaknya ke kampungnya di Wang Tepus, Jitra. Kami bertolak pada jam 6 petang dari Kuala Lumpur dan kami tiba tepat jam 12 malam di Jitra sempena tahun baru 2011. Maka kami menyambut kedatangan tahun baru 2011 di sebuah hotel kecil di Changlun.

Esoknya, 1 Januari 2011, rakan saya sibuk menemui kawan-kawannya di Jitra. Sebelah petang pula kami ke rumah emak saudara saya di Kuala Ketil, Kedah. Malam itu sekali lagi kami bermalam di Changlun.

Semalam, 2 Januari, kami ke Kuala Nerang ke rumah ibubapa kawan saya. Dari Kuala Nerang kami ke Alor Star melalui Langgar. Kami ternampak rumah bekas ahli parlimen Padang Terap, Datuk Ghazali Ibrahim yang besar di Kuala Nerang. Teringat saya kepada satu blog yang mendakwa kononnya Ghazali ada hubungan sulit dengan seorang timbalan menteri. Beginilah lapor blog itu:-

Minggu lalu terdapat 4 orang pemimpin UMNO Selangor berjumpa Perdana Menteri mendesak Khir Toyo didakwa dalam apa cara sekali pun. Kata mereka jika Khir Toyo didakwa, BN selangor akan kembali mendapat sokongan.

4 orang ini ialah Noh Omar, Noriah Kasnon, Shukor Kuang dan Dato Ghazali Ibrahim. Opsss maaflah. 3 orang saja UMNO Selangor. Satu lagi UMNO Kedah. Apa ke hei nya Dato Ghazali Ibrahim, bekas Ali Parlimen Padang Terap turut terbabit dalam usaha menjatuhkan Khir Toyo ini?

Dato Ghazali Ibrahim ialah Pegawai Khas kepada YAB Dato Seri Najib Tun Razak. Dia lah yang mengaturkan pertemuan Noh, Noriah dan Shukor dengan PM minggu lalu.


Mengapa Ghazali begitu bersungguh mahu menjatuhkan Khir?

Apa yang PM tak tahu, apa yang kebanyakan orang UMNO tidak tahu tetapi orang UMNO Sungai Besar tahu ialah Dato Ghazali ini mempunyai hubungan istimewa dengan YB Noriah Kasnon, balu anak lima.

Di kalangan pemimpin Sungai Besar ramai yang sudah bercakap mengenai kemunculan sebuah kereta plat kedah KY 77 tetapi tidak ramai yang tahu ia merupakan kereta Pegawai Khas Perdana Menteri bernama Dato' Ghazali Ibrahim.

Hubungan intim ini sangat menjelikkan kerana ia muncul lewat-lewat malam jika Noriah berada di Kawasan. Malahan menurut SB, kereta ini juga sering kelihatan di sebuah kondo milik Noriah di ibu kota.

Malang sungguh Sungai Besar selepas ada Bapa Rasuah, ada pula Ibu Maksiat.

Noriah mesti keluar menyatakan adakah ia telah berkahwin dengan Dato Ghazali? Jika ia menafikan ada hubungan dengan Dato Ghazali, beberapa keping gambar yang intim dan mesra akan diterbitkan dalam blog ini.

Orang Sungai Besar sila perhati-perhatikan jangan nanti ahli parlimen pula kena tangkap basah.